Răul e tot rău. Mic, mare, e tot rău

0

Răul e tot rău. Mic, mare, e tot rău

Dar când ești prost, lauzi „răul mai mic”.

Lauzi candidatul „mai puțin rău”, „că nu ai pe care altul să alegi” dintre candidații partidelor de notorietate, că n-au scos aia „oameni noi pe scena politică”.

Asta până i se validează ăluia mandatul și după aia te plângi că răul ăla mic pe care îl lăudai e al dracului de mare și aoleu ce te faci acum cu el și ai vrea sa dispară el asa printr – o minune (ca tu oricum nu ai face nimic și nu ai tupeul să zici nici pâs).

Dar un candidat independent nu ai ales, că era un „neica nimeni”, nu știai tu ce e cu el. De parcă despre „răul ăla mic” știai ceva. Știai fix pe dracu, știai ce ți-a băgat propaganda în cap că reprezintă. Normal, pe banii tăi, că publicitatea aia de i-a făcut-o partidul i-a făcut-o pe banii tăi, că doar erau primiți de la bugetul de stat și… câți mai primesc ca să îți spele creierul în campanie.

„Neica nimeni” nu primește an de an bani de la buget ca să își facă publicitate, să obțină notorietate, ca să „știi tu ce e cu el”.

Deci, ești atât de prost încât accepți să îți crească impozitele să se strângă bani la bugetul de stat, din ei să se dea și la partide ca să îți spele creierul și să îl vezi „bun” pe un neispravit („răul al mai mic”).

La fel de prost ești și cu americanii.

Au încălecat țara, au furat tot ce au putut de pe aici (că atunci când primesc gratis e cam furt, dar nu îl vede nimeni pentru că sunt „buni”).

Ți-au dat și chiloții jos, dar tu tot îi lauzi, că domne aștia sunt mai buni ca rușii de acum nspe zeci de ani.

De ce nu faci comparația și cu turcii, că ar fi și mai buni.

Ia vezi prin epoca de piatră nu găsești pe nimeni cu care să îi compari? Vreun dinozaur ceva, nimic?

Și uite așa, prost fiind, în loc să te raportezi la prezent și să vezi că ești belit de nu o să îți mai revii nici tu și nici strănepoții tăi, tu te raportezi la trecut: „da, domne’, dar acum niște zeci de ani, niște sute de ani, niște mii de ani, au fost unii mai răi”, fiind incapabil să constați că răul ăla „mic” din prezent te-a pus la pământ și nu o să prea mai poți să te ridici de acolo.

Dar e mai bine să trăiești în trecut, să îți găsești scuze, ca să nu faci nimic acum.

După tine potopul! Ce mai contează? Că tu oricum nu o să mai fii, iar câțiva ani până mori vezi tu cum o scoți la capăt.

Așa zici de niște zeci de ani. Între timp nu ai murit, nu prea ai scos-o la capăt, dar tot aplauzi ca prostul „răul ăl mai mic”.

PS: Am zis că nu mai scriu, dar când văd comentariile de la diverse postări, zic că s-a spart conducta cu proști pe aici.

Autor: Elena Radu

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.