Cum îl înfrângi pe Putin? …Dar îți scoți cravata, bineînțeles!

1

Dintre tâmpii care conduc astăzi prin Europa noastră, ultimul care s-a detașat printr-o „sclipire” de idioțenie pare a fi Pedro Sanchez, primul ministru spaniol, care și-a scos cravata pentru a economisi energie. „După cum vedeți, nu port cravată. Aceasta înseamnă că toți putem economisi astfel energie. Și le-am cerut tuturor miniștrilor, tuturor oficialilor și sectorului privat, pe cât posibil, să nu folosească cravata în mod inutil. Și așa vom economisi cu toții energia de care țara noastră are atâta nevoie”.

Cum se economisește astfel energia? Dacă nu ai cravată folosești mai puțin aerul condiționat …și salvezi planeta, eventual. În ordinea asta de idei, cei care renunță nu numai la acest articol vestimentar, dar la toate hainele, mereu și oriunde, ar fi adevărații eroi ai Europei timpurilor noastre.

Un alt idiot, și mai mare, comisarul european de la Energie, a spus că toate măsurile de reducere a consumului de gaze și energie – printre care scoaterea cravatei este probabil la loc de cinste – reprezintă „un mesaj de unitate transmis lui Putin”. Așadar, luptă-te cu Putin: dă-ți jos chiloții!… care, la drept vorbind, sunt și mai inutili și dispensabili decât cravata.

Vă dați seamă că Putin suferă profund când îl vede pe primul ministru spaniol fără cravată. El știe, realizează în clipele acelea că va fi înfrânt…

În timpul ăsta – în vreme ce germanii, spre exemplu, sunt încurajați să „lupte împotriva lui Putin” refolosind apa cu care s-au spălat -, prețul gazului a sărit, în doi ani, de la 2-300€/1000mc la 2000€/1000mc, astăzi. Iar China și India și-au triplat importurile din Rusia la gaze și le-au dublat la petrol, crescându-le la cărbune și alte materii prime. Prin urmare, ce fac liderii europeni? Îi umplu de bani pe ruși, care vând acum mult mai scump, dar și mai mult. De ce? Pentru că face parte dintr-un mare plan geopolitic sau geostrategic? Ei probabil că asta cred, dar în realitate astea toate se întâmplă doar pentru că ei sunt pur și simplu stupizi.

Ce face, așadar, Europa?! Pe cine/ce sacrifică și pentru ce/cine?! E eroică sau ridicolă? Răspunsul probabil stă tot în cravata primului ministru din Spania care salvează energie…

Putin nu poate decât să râdă de ei, și o face. „Mi-au arătat niște imagini, au înnebunit complet. Economisiți apă, energie electrică – nebunie curată. E un fel de prostie. Au făcut greșeli, iar acum nu știu ce să facă cu asta, și caută vinovați”.

Numai că nebunia și prostia lor nu îi afectează pe ei, ci rămân aceeași politicieni idioți și corupți dintre care, ca și în România, nu ai în realitate pe cine să alegi…

 

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

 1. Din câte se remarcă, Putin a lansat mecanismul de contraatac – și culmea!!! fără preludiu 🙂 – ceea ce înseamnă că UE însăși NU va fi capabilă să supraviețuiască schimbărilor radicale impuse de „înfrântul” lider al Rusei, dacă nu va învăța să se despartă de cluburile de interese ale Washingtonului.
  Potrivit Global Leaderboard (21 iulie), 50% dintre italieni aprobă măsurile lui Draghi (al treilea cel mai mare procent din Europa), în timp ce 44% le dezaprobă. Ca o mică paranteză, Draghi a demisionat ca măsură de precauție. S-a temut că nu va putea menține o țară împovărată cu datorii publice exorbitante, într-o Uniune Europeană în derivă, că va distruge Italia și o va transforma dintr-un geniu financiar flexibil într-un dușman al poporului său și al întregii Europe, deoarece UE cu siguranță nu va supraviețui fără resursele energetice ale Moscovei. Nici fără cerealele ei ori fără îngrășămintele ei!
  O imagine similară a prăbușirii încrederii populare în conducătorii lor se observă la majoritatea liderilor marilor țări europene: 23% sunt pentru Johnson și 70% sunt împotrivă, cancelarul german Olaf Scholz este susținut de 35% față de 58%, apoi și mai gravă este situația cu președintele francez Emmanuel Macron – este aprobat cu 32% și dezaprobat cu 62%. Prim-ministrul Spaniei Pedro Sanchez se află într-o poziție ceva mai bună, cu 34% aprobare față de 59% dezaprobare. Premierul polonez Mateusz Morawiecki „se bucură” de 29% aprobare și 63% dezaprobare. Dubiosul prim-ministru olandez Mark Rutte a obținut 27% la 67%, în timp ce cancelarul austriac cu ambiții dictatoriale Karl Nehmer „se laudă” cu 26% susținere și cu 66% respingere.
  Pe scurt, evaluările actualilor lideri europeni arată că, cu puține excepții (Elveția, Suedia și Italia), majoritatea cetățenilor se declară împotriva aleșilor din fruntea țărilor lor, lista guvernelor europene gata pregătite de „mazilit” fiind aproape egală cu numărul țărilor europene, incluzând state mari precum Germania și Franța, apoi pe cele mijlocii ca Țările de Jos, Spania și Polonia, precum și alte națiuni mai mici.
  Prin urmare, nu trebuie să fii un profet pentru a pricepe ceea ce este evident: mulți dintre ei nu vor trăi ca să vadă primăvara viitoare. Cu siguranță, în iarna aceasta fără energia și haleala lui Putin cravata lui Sanchez va avea o cu totul și cu totul altă utilizare: de ștreang numa’ bun pentru gâtuire!!!

  Apropo de prețurile la gaze: au atins niveluri record săptămâna trecută în Europa – aproape 2.250 de euro la 1.000 de metri cubi marți, crescând la 2.300 de euro miercuri. De pe o zi pe alta, prețul urcă cu câte 50 de euro, ceea ce va schimba radical nu numai situația geopolitică dar și economică și socială, fiindcă problemele se vor adânci în țările care au avut dificultăți mari înainte de 24 februarie 2022 (startul operațiunii militare speciale a Rusiei în Ucraina), conducând către o deteriorare masivă a standardului de viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.