„Nu există, practic, niciun fel de ştiinţă în Medicina Modernă”

0

„În ciuda tendinţei medicilor de a considera Medicina Modernă ca fiind o „ştiinţă ce nu poate fi exactă”… este mai corect să spunem că NU există, practic, niciun fel de ştiinţă în Medicina Modernă.

Aproape tot ceea ce fac medicii se bazează pe o conjunctură, pe o presupunere, pe o impresie clinică, pe un capriciu, pe o speranţă, pe o dorinţă, pe o opinie sau pe o credinţă.

Pe scurt, tot ceea ce fac medicii se bazează pe orice altceva decât pe dovezi ştiinţifice solide.

Astfel, Medicina Modernă nu este, deloc, o ştiinţă ci… este un sistem de credinţe.

Iar credinţele, aşa cum ştim, sunt deţinute de fiecare religie… inclusiv de religia Medicinei Moderne.

Am încetat de mult timp să mai cred în Medicina Modernă. Cred că în pofida întregii super-tehnologii medicale şi a manierei elitiste de îngrijire a pacientului… cel mai mare pericol pentru sănătatea omului este chiar medicul ce practică Medicina Modernă.

Consider că tratamentele Medicinei Moderne pentru boli sunt rareori eficiente şi că sunt, adesea, mai periculoase chiar şi decât bolile pe care sunt concepute să le trateze.

Consider că peste 90 % din Medicina Modernă ar putea dispărea de pe faţa Pământului – doctori, spitale, medicamente şi aparatură medicală – iar efectul asupra sănătăţii noastre ar fi imediat şi benefic.

Medicina Modernă nu poate supravieţui fără încrederea noastră, deoarece Medicina Modernă nu este nici o artă şi nici o ştiinţă, ci… este o religie” – Dr. Robert Mendelsohn, M.D

Robert S. Mendelsohn (13 Iulie 1926 – 5 Aprilie 1988) a fost un medic pediatru american, anti-vaccinist și critic al paternalismului medical.
El a denunțat procedurile chirurgicale inutile și radicale și medicamentele periculoase, amintindu-le cititorilor săi de eșecurile sănătății publice, cum ar fi focarul de gripă porcină din 1976 și daunele cauzate femeilor care au luat medicamentul Dietilstilbestrol în timpul sarcinii.

El i-a înfățișat pe doctori ca fiind preoți puternici ai unei religii primitive, având ca etica centrală necinstea.
Maniera lui blândă a atras publicul, în timp ce mesajul său i-a înfuriat pe colegii săi medicali.

Mendelsohn a scris o rubrică de ziar sindicalizată numită «Doctorul Poporului» și a produs, de asemenea, un buletin informativ cu același nume (buletinul informativ a continuat după moartea sa până în 1992, sub numele «Oamenii Doctorului».
A publicat cinci cărți, precum «Confesiunile unu medic eretic», «Cum manipulează medicii femeile» și «Cum să crești un copil sănătos, în ciuda doctorului tău».
A apărut în peste 500 de emisiuni de televiziune și radio.

Mendelsohn s-a născut în Chicago, Illinois. Și-a primit diploma de medicină de la Universitatea din Chicago în 1951.
A fost certificat de Consiliul American de Pediatrie.
Mendelsohn a avut o practică privată de pediatrie între 1956 și 1967 și a continuat să vadă pacienți de toate vârstele pe bază de consultanță până la moartea sa, în 1988.
Timp de 12 ani, Mendelsohn a fost instructor la Northwestern University Medical College și a fost profesor asociat de pediatrie și sănătate comunitară și medicină preventivă la Universitatea din Illinois College of Medicine pentru încă 12 ani.
Mendelsohn a ocupat funcția de Director Național al Serviciului de Consultanță Medicală al Proiectului Head Start, funcție pe care a fost forțat ulterior să demisioneze după ce a criticat „atmosfera amortizantă” a școlilor publice obișnuite.
A fost președinte al Comitetului de licențiere medicală din Illinois precum şi al Federației Naționale de Sănătate (NHF) de medicină alternativă între 1981 și 1982.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.