Politicienii români, „mandarini” ţinuţi în lesă de oligarhii nord-americani şi vest-europeni

0

„Aderarea politicienilor români la discursul folosit de adversarii politici ai lui Viktor Orban din exterior se explică prin aceea că aceștia sunt inapţi pentru orice fel de gândire de sine stătătoare despre propria lor ţară sau despre vecinătatea mai apropiată sau mai îndepărtată”, a afirmat Zsolt Pászkán, analist la Institutul de Afaceri Externe și Comerț Exterior din Budapesta și expert în România, în cotidianul transilvan de limbă maghiară «Krónika».

El a afirmat nu este vorba doar de un fenomen specific României, ci și lumii occidentale. În „lumea occidentală”, bunăstarea de peste o jumătate de secol şi liniştea relativă la nivel de decizie politică au făcut ca apariţia politicienilor capabili de paşi creativi să fie plasată în plan decizional pe un plan secund sau, în cel mai bun caz, apariţia politicienilor adevăraţi să devină ceva cu caracter „eventual”. Locul acestora a fost preluat de „mandarinii” ţinuţi în lesă de oligarhii nord-americani şi vest-europeni (aşa-numiţii „USAcraţi” şi „eurocraţi”) cu ajutorul mediei, dirijaţi de „statul paralel”, iar deciziile lor erau preluate prin mesaje de pe Twitter de către funcţionari – a spus Pászkán.

În opinia sa, trecând peste ocean şi infiltrându-se chiar de-a dreptul cu forţa în societăţile europene, „neobolşevismul ameninţă cu pericolul că va repune schimbarea regimului în Europa Centrală şi de Est în situaţia în care a fost, plasând-o între ghilimele.”

În noul sistem „neo-bolșevic” al culturii aboliționiste, politicieni precum premierul Viktor Orbán, capabili de gândire creativă, par a fi anomalii și disfuncționalități de eliminat, iar politicienii și mass-media români au demarat „campania” împotriva prim-ministrul Ungariei, pe de o parte, în lumina acestui fapt și, pe de altă parte, pentru că sunt priviți ca un adversar – a declarat, pentru «Krónika», Zsolt Pászkán.

De ce s-au alăturat politicienii români discursului folosit de adversarii politici ai premierului ungar? „Răspunsul scurt este că ei înșiși sunt oponenții politici ai prim-ministrului ungar. Și răspunsul mai lung este că ei sunt incapabili de orice fel de gândire independentă și acțiune politică care presupune idei mature despre propria lor țară, vecinătatea apropiată și îndepărtată și despre lume în general.

„Acesta nu este doar un fenomen românesc, în ‘lumea occidentală’ (aici mă refer la Europa de Vest, America de Nord și la alți ‘tovarăși de călătorie’ ai acestui conglomerat – Japonia, Australia etc.) peste o jumătate de secol de prosperitate și calmul relativ i-a împins în plan secund la nivelurile decizionale politice, sau în cel mai bun caz a făcut-o contingent, transformând apariția unor politicieni adevărați, capabili de pași creativi, într-o regulă care întărește excepția, ale cărei locuri sunt ținute în lesă de ‘mandarini’ (așa-zișii ‘USAcrați’ și ‘eurocrați’) cu ajutorul presei întreținute de oligarhii nord-americani și vest-europeni conduși de un „stat paralel”, ale cărui decizii erau preluate de oficialii care își luau deciziile pe baza și la nivelul mesajelor Twitter. Câteva bune și – vai! – pe lângă tot mai multe lucruri rele, am importat și acest fenomen după ‘schimbarea de regim’, Neobolșevismul, care a atins proporții alarmante în Statele Unite și nu se mai infiltrează în societățile europene după ce a traversat oceanul, ci inundă direct, amenință să revină în Europa Centrală și de Est, punând schimbarea de regim între ghilimele! Prin aceasta, uriașele sume de bani și alte instrumente economice de care dispun ‘oligarhii’ occidentali și ‘USAcrații’/’eurocrații’, justiția națională a coborât la nivelul organelor judiciare ‘centrale’ deja ocupate de neobolșevism (de exemplu, Curtea de Justiție a Uniunii Europene) și activismul politic. Politicieni, precum prim-ministrul Viktor Orbán, par a fi o anomalie și o disfuncție care trebuie eliminată și distrusă în noul sistem care a fost încercat să fie creat de mass-media (neînlăturată)”.

„Era ‘firesc’ pentru politicienii români, care nu pot decât să înoate împreună cu potopul noului neobolşevism – fără fundamente intelectuale – să urle cu lupii!”.


Citește și:

Ce a spus Viktor Orban la Tușnad. „Am intrat într-o epocă a pericolului, iar pilonii civilizației occidentale, considerați cândva de neclintit, se clatină”. Discursul integral

Presei din România i se întâmplă prea adesea să nu știe despre ce vorbește și ce comentează, uneori dezlănțuită și pregătită să dea sentințe, la fel și politicienilor români din fruntea ierarhiilor administrative și politice. Discursul primului ministru maghiar de la Tușnad a fost comentat, analizat, combătut, mai ales după ce politicienii români au primit semnalul de la Bruxelles că cele spuse de Orban nu au fost pe placul stăpânilor lor. Față de istericalele slugilor autohtone, discursul lui Orban este, poate, în primul rând, conversația unui lider cu poporul său – și are și ce să le spună -, spre deosebire de politicienii români a căror discurs public constă în a repeta sloganuri și lozinci europene (Citește mai departe…)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.