Să vorbim puţin despre „independenţa energetică”…

0

Energie electricaSă vorbim puţin despre „independenţa energetică”, care seamănă tot mai mult cu „securitatea alimentară”. Să urmărim paşii făcuţi de actuala guvernare: mai întâi au închis minele şi au pus la pământ termocentralele; apoi au făcut mizeria aia ilegală de au cumpărat de la Exxon ce au dat gratuit tot ei, dar sub băsescu, ştiind foarte bine că România NU mai are capacitatea de prospecţie şi exploatare a zăcămintelor de gaze, deci vor fi iar date gratuit altui operator, OMV cel mai probabil; următorul pas, făcut azi, listarea la bursă (adică vinderea) a Hidroelectrica, penultima piesă grea din domeniul energetic. Urmeaază vinderea Nuclearelectrica.

Practic, statul român NU va mai avea niciun fel de control asupra sistemului său energetic: producţie şi distribuţie.

Care este legătura cu „securitatea alimentară”? Simplu… şi în domeniul alimentar s-a procedat similar, ajungând acum să importăm cea mai mare parte a alimentelor. La fel va fi şi cu energia.

România va produce energie doar pentru a fi „importată” la preţul dictat de mafia europeană.

Resursele naturale ale României vor fi vândute românilor la suprapreţ de şmenarii europeni, cu profiturile încasate de ţările deştepte ale Europei.

Evident că se va plăti şi tainul către băieţii deştepţi ai SRI care vor căpuşa partea de distribuţie, aceştia având rolul să ţină târgul în picioare prin marionetele politice. Haraşo civilizaţie!

Autor: Bogdan-Valentin Brătianu

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.