Trei bănci au anunțat profituri record pe primele 6 luni din 2022, toate o duc rău aici, în această țară de „necivilizați”, medievali și corupți

0

Trei bănci din top 5 au anunțat profituri record pentru primele 6 luni din 2022: BCR, BRD, Raiffeisen. Una pe zi, ca să nu își fure una alteia beneficiul de imagine. Vorbim de mai mult de 2,2 miliarde lei. Urmează BT, care va anunța, cu siguranță, un profit și mai mare. La fel stau, desigur, ING și Unicredit. Toate sunt f f românești, toate o duc rău aici, în această țară de „necivilizați”, medievali și corupți.

Toate or să plătească niște impozite. Not…

Între timp, situația debitorilor – persoane fizice, care sunt deja supra-îndatorați, se deteriorează în ritm alert, chiar dacă ai noștri sunt acum în vacanță – una de tip ultimul bal înainte de spital.

Întrucât nu e de așteptat o reacție rapidă a statului în sensul salvării debitorilor și al protecției locuinței lor familiale, e bine să apelați la voluntari și la sprijinul unor asociații pentru protecția consumatorilor, care vă pot ajuta cu sfaturi, negocieri directe cu băncile, plângeri la ANPC sau în justiție, dacă e cazul, precum și cu campanii de shame&blame contra băncilor abuzive și incorecte*.

Una dintre aceste asociații este Parakletos – puteți contacta voluntarii** de acolo la adresa office@asociatia-parakletos.ro.

Până atunci, trei sfaturi de rapidă folosință:

– nu apelați la “facilitatea” suspendării pe 9 luni a creditelor; în condiții de inflație galopantă și de recesiune economică, e un cadou otrăvit;

– dacă mai aveți puțin din credit (4-5 ani sau mai puțin), găsiți resurse alternative pentru a-l achita anticipat; dacă mai aveți mult din credit (10-15 ani sau mai mult) faceți urgent notificare de dare în plată, în vederea echilibrării contractului și a reducerii poverii datoriei;

– dacă nu ați luat credit până acum, dar vă gândiți să luați, nu o faceți, nu vă puneți pielea în băț și oasele în saramură; creditele sunt ca medicamentele – nu se iau decât dacă sunt ABSOLUT necesar și de neînlocuit.

* toate companiile abuzive și incorecte pot fi supuse unor astfel de acțiuni

** avem PREA PUȚINI voluntari și PREA PUȚINE resurse financiare, dar poate că reușim să re-învățam altruismul și solidaritatea

Autor: Gheorghe Piperea

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.