Avem două lumi, deja

0

Avem două lumi, deja. O lume, așa zisul „Occident”, care, în numele unor valori dubioase, își refuză dezvoltarea, și își sărăcește, în numele „salvării planetei”, cetățenii, și o altă lume, care investește, se dezvoltă, își scoate pe cât poate de mulți cetățeni din sărăcie. Să nu ne uităm doar la China, care a construit în trei decenii o clasă de mijloc de circa 850 de milioane de oameni. Să ne uităm la Vietnam, să ne uităm la India, să ne uităm la Coreea de Sud, să ne uităm la Indonezia. Construind clase de mijloc solide, își construiesc un viitor solid în democrație.

Ce vrea să facă Occidentul? Care este viziunea lui despre viitor? Crede că recăderea cetățenilor în sărăcie îi oferă vreun avantaj? Așa vrea să-și mobilizeze oamenii, să-i aducă din nou la muncă? Păi, nu el a decis că producția de bunuri materiale e pentru sclavii din restul lumii, la el în bătătură se vor produce doar bunuri simbolice? Și atunci? Precarizarea vieții occidentalilor este soluția? Ce vor? Trecerea de la democrație la dictatură? De ce? Doar pentru a crește averea unora, avere și așa irațional de mare?

Acum, când plutește și amenințarea unui război, care poate degenera într-un schimb de lovituri nucleare, occidentul nu are niciun proiect de viitor. Singura lui grijă este să-și alimenteze iluzia că este stăpânul lumii. Asta e, așa se întâmplă când trăiești din amintiri…

Autor: Constantin Gheorghe

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.