Nu mai folosiți lumina, e o apucătură medievală

0

Cineva mi-a trimis un link în care un laureat al premiului Nobel din Italia ne învață cum să economisim energie atunci când fierbem pastele. În principal cică imediat după ce fierbe apa trebuie să bagi pastele și să oprești focul. Rămân surprins de superficialitatea cu care e tratată problema. De aceea, în spiritul noilor vremi, vă dau o listă pentru economisirea extremă astfel încât să vă înscrieți în cei 255 kw ai lui Ciucă&Vergil. Citiți-o mai jos, dar înainte de a vă apuca de lectură luați-vă un creion ca să vă notați!

* Dacă vrei să faci paste nu e nevoie să fierbi apa! Pur și simplu pui pastele în apă rece și aștepți cam 12-14 ore și-n acest fel economisți 100kw de energie!

* Sosul pentru paste mai bine îl faceți la rece. Zborșeşti roșiile, usturoiul torni ulei și, obligatoriu, niște făină de greieri. E delicios cu pastele reci!

* Cartofii copți, în loc să-i faceți la aragaz, puteți să-i coaceți în timpul verii pe o tabla la soare. Îi păstrați așa copți până-n timpul iernii și economisiți 300 kw pe cartof!

* Înghețata o puteți mânca iarna ca să nu mai consumați energie cu răcirea. De asemenea, ceaiul fierbinte și vinul fiert le puteți prepara și bea vara la soare. Pe medie ieșiți la fel!

* Oficialii germani vă învață să vă spălați cu prosopul umed. Dacă sunteți consumatori de paste, în loc să luați apa de la chiuvetă, puteți folosi apa în care ați muiat pastele. Specialiștii noștri spun că această apă e chiar mai bună pentru spălat decât apa naturală.

* Spinoasa problemă a încălzirii casei nu se rezolvă cu centrala termică. E prea costisitor. Specialliștii vă recomandă flotările în serii de 1000 pentru fiecare grad în plus. Vreți 30 de grade în casă? Faceți 30 000 de flotări și se rezolvă. Economisiți 300 KW/zi și în plus nu-l mai ajutați pe Putin!

* Stimați bărbați, bărbieriți-vă fără apă! Așa arătați că sunteți bărbați. Sau nu vă mai bărbieriți! Femeile se pot depila mai rar întrucât specialiștii noștri spun că în scurt timp pilozitatea excesivă va fi în trend. De ce să renunți la păr atâta timp cât e al tău? În plus, cu atâta păr vei putea să crești chiar pe tine insecte bio pe care să le folosești la propria alimentație. Nu e cool?

* Nu mai folosiți lumina, e o apucătură medievală. Numai retrograzii de atunci foloseau întrerupătorul. Fiți eroi și conștientizați că animale precum cârtițele nici măcar nu văd, deci n-au nevoie de lumină. Învățați să mergeți pe întuneric. E mai sexy!

Mă opresc pe moment aici. Mai am și alte propuneri, dar îi aștept pe tefelei să le deprindă pe acestea. Uite-așa, fiecare om poate economisi până la 1 MW pe zi. Putin deja crapă de frică!”

Autor: Dan Diaconu

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.