„Războiul din Ucraina va pune capăt supremației Occidentului!”

1

Potrivit premierului ungar Viktor Orban, UE va fi mai slabă decât înainte după încheierea războiului din Ucraina, în timp ce alte țări și regiuni vor avea de câștigat.

În primul rând, Occidentul nu poate câștiga războiul din Ucraina din punct de vedere militar, a estimat liderul de la Budapesta.

„Lumea nu mai empatizează cu Washington și Kiev”

În al doilea rând, sancțiunile occidentale nu au destabilizat Rusia în niciun fel. În al treilea rând, pagubele aduse Europei sunt imense. În al patrulea rând, lumea nu a trecut de partea SUA și a Ucrainei, a spus Orban, într-un interviu acordat revistei lunare «Tichys Insight».

„O mare parte a lumii nu empatizează cu Washington și Kiev, cum ar fi China, India, Brazilia, Africa de Sud, lumea araba”, a explicat premierul maghiar. „Este foarte posibil ca acest război să fie cel care, în mod evident, va pune capăt superiorității occidentale”.

Dar sunt mulți cei care profită de pe urma războiului din Ucraina. „Răspunsul este că beneficiază cei care au propriile surse de energie. Rușii beneficiază. Importurile UE din Rusia au scăzut cu un sfert, dar veniturile Gazprom s-au dublat. Chinezii, care erau la mila arabilor, au beneficiat”, a spus Orban.

„Și bineînțeles că marile companii americane profită”, a spus șeful guvernului de la Budapesta, referindu-se la creșterea bruscă a profiturilor giganților petrolieri americani: „Exxon și-a dublat profiturile, Chevron și le-a cvadruplat, ConocoPhillips a crescut de șase ori”.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.