Să supraviețuiți bine!

0

„Vai! Schimb becul, i-o trag lui Putin! Stau în frig, i-o trag lui Putin! Nu mă spăl, i-o trag lui Putin!”. Bre, tute de ambe genuri! Nu i-o trageți lui! V-o trageți vouă! Că vouă NU vă dădeau rușii direct gaz și electricitate! Alții, corporațiile voastre, monopoluri private, cel mai adesea, vă dădeau! Rusia e un furnizor ca oricare altul. A vrut mușchii UE să schimbe furnizorul, pace și prietenie! Acum norvegienii sunt cei mai importanți furnizori ai UE. Și ăia au zis că nici nu se gândesc să scadă prețurile! Iar americanii sunt pe felie cu norvegienii. Și cu alții. De ce nu scad prețurile, acum, că Rusia a ieșit de pe piața europeană? Că ieșirea n-a presupus niciun cost, tehnologic, sau de altă natură.

Chiar atât de fraieri suntem, să credem că reducând noi consumul, ăia au să scadă prețurile? Cu cât consumăm mai puțin, cu atât prețurile au să crească. În primul rând pentru că ăia NU acceptă să le scadă profiturile. Sunt și alte cauze, conjuncturale, tehnice, etc, etc. Asta cu „sting becul, i-o trag lui Putin!” este propagandă pură, pentru a accepta europenii costurile susținerii Ucrainei, în primul rând. Bruxellesul tocmai ce a „donat” Kievului încă 5 miliarde de euro, bani publici, fără să dea socoteală cetățenilor pentru cheltuirea lor.

Parcă occidentul e o culme a culturii și civilizației. Dacă cetățenii occidentali înghit toate astea, civilizația occidentală este moartă, și e cazul să ne resemnăm. Nu mai avem ce face. Ne acceptăm soarta, și ne vedem de supraviețuire. Care om mai putea supraviețui potopului de prostie care se revarsă peste noi. Să supraviețuiți bine!

Autor: Constantin Gheorghe

 

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.