„SUA ar trebui să înceteze să mai fie cel mai mare generator de războaie!”

1

Statele Unite ale Americii (SUA) ar trebui să înceteze să mai fie cel mai mare generator de războaie din lume, a declarat astăzi Wang Wenbin (foto), purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe. Acesta a evidențiat că în perioada 1991-2022, SUA au lansat 251 de intervenții militare și 469 în perioada 1798-2022.

Făcând referire la un articol semnat de jurnalistul american Benjamin Norton, care citează Congressional Research Service, Wang Wenbin a subliniat că SUA au pretins, în mod repetat, că respectă și susține „sistemul internațional bazat pe reguli”, însă, datele oficiale, inclusiv americane, reflectă pe deplin natura beligerantă și hegemonică ale regulilor aplicate de Statele Unite.

Oficialul chinez a mai arătat că, în cei peste 240 de ani, SUA nu au fost în război doar 16 ani, iar după încheierea Războiului Rece, au lansat operațiuni militare de șapte ori mai des decât anterior, țările vizate de armata SUA afectând marea majoritate a națiunilor și aproape fiecare țară din America Latină și Caraibe, dar și de pe continentului african.

„În loc să se prezinte ca apărător al așa-ziselor reguli și ordini, și să atace, să-i acuze și să-i defăimeze pe alții, SUA trebuie să reflecteze cu seriozitate asupra propriului comportament războinic, dar și asupra amestecului constant în treburile interne ale altor state”, a mai adăugat Wang Wenbin.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.