„Când accepți că în propria ta țară, Constituția nu mai e supremă, trebuie să pleci acasă, pentru că nu mai ai stat. Asistăm la disoluția României”

0

Europarlamentarul Cristian Terheș a susținut, în fața Ministerului Justiției, o conferință de presă cu privire la modificările făcute de Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru examinarea iniţiativelor legislative din domeniul justiţiei la proiectul de lege privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Este vorba despre eliminarea sancțiunilor pentru magistrații care ignoră deciziile Curții Constituționale a României, eliminând practic obligativitatea respectării Legii Supreme a Țării.

Europarlamentarul Cristian Terheș a declarat că, dacă modificările vor trece în această formă, statul român dispare, intră în disoluție.

„Dacă tu nu mai ai Constituție, înseamnă că nu mai ai stat. Când tu accepți că în propria ta țară, Constituția nu mai e supremă, trebuie să pleci acasă, pentru că nu ai mai stat. Asistăm la disoluția statului român. Acest individ (Cătălin Predoiu – n.), a aruncat în aer, prin votul PNL-PSD, tot ceea ce înseamnă România ca stat suveran, unitar și independent. Pentru că, dacă spui în justiție și te judeci și Constituția propriei țări nu mai are supremație, atunci ce are?!”, a spus Terheș.

Europarlamentarul Cristian Terheș a subliniat că, într-un moment istoric, unic, favorabil României, când atâția oameni au fost cu ochii pe noi și am avut toate astrele aliniate pentru ca în sfârșit să putem intra în Schengen, din cauza ministrului Justiției Cătălin Predoiu și din cauza votului dat de PNL și PSD, din păcate, foarte mulți încep să se întrebe dacă mai este democrație în România, dacă țara noastră mai este stat de drept, dacă vor mai fi drepturile omului respectate în România.

„Cu toții am văzut în ultimii 10 ani ce înseamnă o justiție care se bazează pe protocoale secrete, pe acte secrete, unde există prezumția că orice judecător sau procuror poate fi agent acoperit sau lucrător sau informator al unui serviciu de informații. Vedem astăzi că justiția din România, care în urmă cu 10 ani de zile avea printre cele mai mari rate de încredere între instituțiile din România, acum e printre ultimele de la coadă. (…) În Parlamentul României s-a creat Comisia specială pentru modificarea legilor justiției care, pe repede înainte, la solicitarea domnului Predoiu, a trecut o serie de amendamente sau a scos din legi o serie de amendamente votate deja în Camera Deputaților, care ridică extrem de serioase probleme. (…)

Ce s-a întâmplat ieri în Comisia specială, dincolo de faptul că s-a dovedit că majoritatea PSD – PNL efectiv votează la ordin, s-a creat un precedent pe plan extern pentru România, care îl face pe orice om care înțelege mecanismele diplomației și relațiilor dintre state să spună: de fapt, voi cine sunteți și ce sunteți? Noi cu cine discutăm în România, dacă tu spui că a ta Constituție nu mai e supremă în propriul tău stat? Înseamnă că nu mai e stat?”, a declarat europarlamentarul Cristian Terheș.

 

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.