Dezamăgire: Comunism și globalizare

1

Acum aproape o sută de ani, Panait Istrate, un scriitor român tânăr şi idealist, a plecat la Paris în căutarea unei societăți mai bune. În Franţa s-a alăturat partidului comunist sperând că şi-a găsit locul potrivit. Apoi, după un timp s-a dus să viziteze Uniunea Sovietică, ţara visurilor celor răzvrătiţi. Ce a găsit însă tânărul Panait la faţa locului l-a tulburat adânc. Observând tulburarea sa, agentul Sovietic care îl însoţea i-a spus cumva explicativ: „Nu poţi să faci omletă fără să spargi ouă”. La întoarcerea sa în Franţa scriitorul le-a mărturisit prietenilor: am văzut multe ouă sparte în Uniunea Sovietică, dar nu am văzut nicăieri omletă…

Când am sosit în Statele Unite, acum peste 50 de ani, America era o țară prosperă şi cu libertăți nelimitate; o ţară în care prin munca puteai dobândi orice bunuri materiale şi totodată îţi puteai căuta şi găsi menirea personală şi fericirea. America de azi a rămas o ţară abundenţă, dar şi-a pierdut în mare măsură scopul spiritual care a stat la baza fondării ei. Noile tendinţe social-politice din ultimele decenii, tendinţe fără Dumnezeu şi fără scop spiritual, au schimbat America. Ce s-a întâmplat?

Născut într-o familie creştină şi tradiţională şi fost deţinut politic, am detestat din totdeauna comunismul şi lozincile lui. Mult timp nu am înţeles ce însemna marxismul şi ce scop urmărea. Treptat mi-am dat seama că zişii comunişti şi cei care îl dirijau din umbră urmăreau control total asupra populaţiei şi îndepărtarea omului de originea şi finalitatea sa spirituală.

Ţinând populaţia permanent ocupată şi preocupată cu… planuri cincinale, lupta de clasă, construirea socialismului, pericolul imperialist şi altele, reprezenta doar o perdea de fum în spatele căreia păpușării din culise îşi urmăreau adevăratele obiective. Poate că unii din indivizii care au aderat la partid au crezut sloganurile de mai sus, dar cei mai mulţi au aderat la noul regim din oportunism şi din interese personale. Şi, pentru a se menţine la putere, comuniștii au creat securitatea care a arestat, a deportat şi a ucis sute de mii de romani; cei mai buni dintre noi.

După şapte decenii de nespuse suferinţe şi într-o fază avansată de decădere morală şi materială s-a renunţat la comunismul brutal de tip sovietic şi fosta Uniune a fost lăsată să se prăbuşească. Între timp păpuşarii din umbră îşi îndeplinise scopul. Şi scopul fusese distrugerea credinţei, sugrumarea spiritului naţional, slăbirea familiei şi, în final, înstrăinarea omului de divinitate.

Oamenii cinstiţi şi idealişti, între care mă număr şi eu, au sperat că prăbuşirea Uniunii Sovietice şi a regimurilor comuniste Est Europene va duce la o lume dreaptă în care va prevala demnitatea şi omenia. Ne-am înşelat grav. Lupta dintre bine şi rău, între cei care cred în justiţie divină şi cei care îl urăsc pe Dumnezeu, s-a schimbat doar de ochii lumii. Efortul minorităţii cripto-marxiste de a ne controla pe toţi a îmbrăcat o nouă formă. Ea se numeşte… progresivism, corectitudine, identitate politică, fluiditate de gen, diversitate, drepturile omului, LGBDQ, guvernare globală… Această nouă tendință este vizibilă foarte clar azi în Statele Unite.

Globalizarea reprezintă încleştarea finală dintre materialism şi spiritualitate. E noua faţadă a comunismului. Marxiștii au vizat să cucerească lumea prin represiuni, prin înfometare şi prin anihilarea opoziţiei. Globaliștii umblă cu zâmbre şi se poartă cu mănuşi. Ei cumpără şi ademenesc. Ei încearcă să-i transforme pe oameni în consumatori obedienţi, în roboţi şi în entităţi biologice fără suflet.

Dacă reuşeşte, globalismul aduce cu sine sfârşitul tradiţiilor, moartea naţiunilor şi anihilarea creştinismului. Religia creştină înseamnă victoria spiritului asupra materiei; înseamnă mântuirea şi înălţarea. Globalismul ateu este prăbuşirea omului în iad…

De ce promovează America această tendinţă fără nici un Dumnezeu? În timpul Uniunii Sovietice, Moscova folosea vastele resurse economice şi militare ale Rusiei în scopul răspândirii comunismului în întreaga lume. S-au inversat oare rolurile? De ce sprijină America procesul de globalizare? Cine şi ce se ascunde în spatele fațadei?

Lumea de azi a ajuns la o mare  răscruce şi Statele Unite au intrat în confuzie. Se va întoarce America la rădăcinile ei creştine or va sucomba în faţa noului Marxism? Ne apropiem oare de un nou război civil ori ne predăm fără luptă? Un prieten mai în vârstă, decedat acum, profesor şi Român American ca şi mine, prevedea o mare încleştare şi spunea: În următorul război se va bate om cu om şi linia frontului va trece prin inimile noastre. Am ajuns oare acolo?

Un asemenea război nu va fi doar fizic şi material; va fi în primul rând spiritual. Şi într-adevăr nu vor mai fi linii clare de despărţire a fronturilor. Acest război spiritual a ajuns deja în inimile noastre. Ne vom bate între noi! Cum vor alege oamenii taberele în care să lupte? Personal, pentru nimica în lume nu m-aş alătura comuniştilor, dar nu mă pot alătura nici rătăciţilor fără Dumnezeu din nouă eră.

America are nevoie de o nouă tabăra în aceste zile; o tabără a oastei Domnului care să lupte sub steagul spiritual al Divinității. Sunt dezamăgit. Doamne salvează America!

Nicolae Nicholas Dima, 10 Septembrie, 2022

Prof. dr. Nicholas Dima, fost deținut politic, jurnalist și scriitor, fost redactor la Radio «Vocea Americii» (1975-1985; 1989-1999), autor a numeroase studii pe teme geo-politice, cu o bogată activitate profesorală la William Patterson College (New Jersey), US Army «John F. Kennedy» Special Warfare Center and School (Fort Bragg, Carolina de Nord), Naval War College (Newport, Rhode Island), «William R. Nelson» Institute, James Madison University (Harrisonburg, Virginia), St. Mary’s University College (Addis Ababa, Ethiopia), Djibouti University (Djibouti, Djibouti).


Citește și: 

Ganduri dureroase din exil

Taraturile au ajuns in frunte si netrebnicii s-au vazut imparati. Si impreuna ei se grabesc si jefuesc tara, pentru ca simt ca nu mai au mult timp si li se apropie sorocul. In orice moment poate sa revina stapanul casei; Marele stapan. Acum insa parvenitii se intrec in a-si etala spoiala, in timp ce fac sluj in fata noilor stapani, niste ciocoi pribegi adusi de vant. Si cu cat se umfla mai mult in pene si se etaleaza pe dinafara, cu atat mai goi sunt noii epigoni pe dinauntru (Citește mai departe…)

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. „Doamne salvează America!”. Bravo ba romamericanule !
    Raspunsul meu este : Drace distruge America !
    Pun pariu ca dracul va cistiga ca deobicei, Domnul nu s-a prea vazut de vreo 2 milenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.