„Noi, europenii, cu siguranţă pierdem, americanii câștigă, iar ruşii nu vor pierde”

0

Prim-ministrul ungar Viktor Orbán a spus, vineri, în emisiunea «Bună dimineaţa, Ungaria», difuzată pe postul public maghiar Radio Kossuth, că între Rusia şi Ucraina este nevoie de încetarea focului şi de negocieri de pace. Şeful guvernului de la Budapesta a anunţat, de asemenea, că i-a solicitat guvernatorului băncii centrale şi ministrului de finanţe ca până la finalul anului viitor să reducă inflaţia cel puţin la jumătate.

„Trebuie să punem această întrebare şi prietenilor noştri americani”: ce se întâmplă aici, cine are de câştigat în această chestiune, „pentru că noi, europenii, cu siguranţă pierdem”, în timp ce „voi veţi câştiga, iar ruşii cel puţin nu vor pierde”, a spus Orbán. Premierul a adăugat că totul este pus la punct în aşa fel încât „noi, europenii, nu putem decât să pierdem în această situaţie”.

Premierul Ungariei a afirmat că aruncarea în aer a gazoductului North Stream este o chestiune gravă, care în legislaţia maghiară reprezintă un act terorist, „iar dacă vreun stat a avut de-a face cu asta, atunci vorbim despre un stat terorist”. Ultima conductă de mare capacitate care aduce gaz rusesc în Europa, dinspre sud, este Turkish Stream, aceasta fiind conducta prin care este deservită Ungaria; „dacă cineva o aruncă în aer sau o face inoperabilă, Ungaria va considera asta un atac terorist şi va acţiona în consecinţă”, a declarat Viktor Orbán.

Premierul maghiar a vorbit şi despre faptul că i-a solicitat guvernatorului băncii centrale ungare şi ministrului de finanţe ca, până la finalul anului viitor, să reducă inflaţia cel puţin la jumătate. Orbán a subliniat că inflaţia actuală este una cauzată de sancţiuni; dacă Uniunea Europeană ar recunoaşte acest lucru, în decurs de câteva zile, preţul unora dintre produse ar putea scădea la jumătate, inclusiv preţul energiei. Această inflaţie mare nu este cauzată de legile pieţei, motivul nu se regăseşte în economie, ci „este ceva adus din afară, ceva ce a ajuns în economie dinspre politică”.

Despre consultarea naţională decisă de guvernul său, Viktor Orbán a spus: „în Ungaria se obişnuieşte găsirea mijloacelor politice necesare pentru a crea o majoritate sau un acord naţional complet, cu care guvernul maghiar poate, apoi, să gestioneze mult mai bine bătăliile de la Bruxelles, decât ar putea-o face fără”.

 

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.