Statul român există pentru că exista Poporul Român. Fără popor, statul nu există. Fără Constituție, statul nu există

1

CUM FUNCȚIONEAZĂ STATUL ROMAN?
(pentru ca am văzut ca mulți dintre voi habar nu aveți și nici de ce plătiți impozite și taxe, vă desenez)

Statul român există pentru că există Poporul Român. Fără popor, statul nu există.
Fără Constituție, statul nu există, pentru că nu are reguli de funcționare. Regulile de funcționare ale statului român au fost stabilite de popor prin adoptarea Constituției.

Ce zice Constituția – cea care stabilește regulile de funcționare?

Constituția stabilește principiile și regulile generale (drepturi, obligații), precum și competențele fiecărei autorități în stat.

Fiecare autoritate este compusă din oameni – tot cetățeni care sunt aleși sau desemnați de către ceilalți cetățeni.

CCR veghează ca să fie respectată Constituția și regulile ei.
Dacă constată că nu sunt respectate principiile și regulile generale stabilite de Constituție sancționează actele emise de cei de sub ea.
Cum?
Legile și OUG urile le declară neconstituționale.
Dacă o putere întră peste competențele altei puteri, declară că e conflict juridic de natură constituțională și trage de urechi puterea care și-a depășit competențele.

Constituția prevede 3 puteri cărora poporul trebuie să li se supună:

legislativă (Parlamentul)

executivă (Guvernul)

judecătorească (instanțele de judecată)

PARLAMENTUL este cel care dă legi prin care detaliază (dezvoltă) principiile și regulile din Constituție. NU poate să încalce Constituția, că e sub ea. Ea prevede existența lui și ce competențe are.

GUVERNUL este cel care pune în practică ce a zis Parlamentul, adică dă HG uri prin care stabilește procedura de aplicare. Nu poate să încalce nici ce zice Constituția pentru că ea prevede existența lui și ce competențe are și nici ce a zis Parlamentul pentru că e deasupra lui și îi e șef, Guvernul poate numai să execute.
Sub Guvern sunt MINISTERELE ȘI INSTITUȚIILE PUBLICE care trebuie să pună în practică ce a zis Parlamentul, conform procedurii stabilite de Guvern. Mai dezvoltă unele proceduri prin Ordine, dar nu pot să încalce ce au zis cei de deasupra lor, adică Constituția, Parlamentul, Guvernul.

În situații excepționale, Guvernul poate să stabilească el regulile, adică să emită acte cu putere de lege numite Ordonanțe de Urgență. Sau, în perioada vacantei parlamentare, poate să dea ordonanțe simple în domeniile și în limitele pe care Parlamentul l-a împuternicit să îi facă treaba cât se relaxează el.
Ținându-i locul Parlamentului, Guvernul trebuie să respecte obligațiile pe care Parlamentul le are (să respecte Constituția).

Însă, și ordonanțele de urgență și ordonanțele simple se verifică de către Parlament să vadă dacă Guvernul le-a dat cu respectarea obligațiilor pe care Parlamentul le avea sau cu respectarea împuternicirii pe care Parlamentul i le-a dat.
În cazul în care Parlamentul constată că Guvernul și-a încălcat obligațiile, îi sancționează actele pe care le-a emis (ordonanțele de urgență și ordonanțele simple): ori le modifică, dacă încălcările nu sunt foarte grave, ori le anulează de tot (le respinge) dacă încălcările sunt foarte grave.
Mai mult, dacă Parlamentul constată că Guvernul nu execută ce a decis el sau își depășește competențele, îl poate sancționa prin retragerea încrederii (demitere prin moțiune de cenzură).

POPORUL (TOȚI Cetățenii) trebuie să respecte ce au zis cei de deasupra lor sau chiar ei (dacă ei au funcții în „structurile” statului român).

INSTANȚELE JUDECĂTOREȘTI sunt cele care sancționează, prin hotărârile judecătorești) toate abaterile de la regulile de mai sus, anulând actele și obligând la despăgubiri pe toți cei care au obligația de a RESPECTA ȘI Executa regulile stabilite de Parlament, atâta timp cât sunt constituționale:

anulează HG urile Guvernului, Ordinele Miniștrilor, actele administrative ale celorlalte instituții publice, dacă încalcă: legea și ordonanțele de urgență (care se prezumă că sunt constituționale până când CCR-ul zice că nu sunt) sau actele celor de deasupra lor.

dacă CCR ul spune că o lege sau o ordonanță de urgență este neconstituțională, instanțele nu mai pot ține cont de ea pentru că nu respectă legea de bază, fundamentală, Constituția pe care poporul a adoptat-o. În această situație anulează și toate actele de execuție (administrative) care au fost emise în baza legii declarate neconstituțională (chiar dacă la momentul emiterii lor legea se prezumă că este constituțională, dovedindu-se ulterior că nu era).

Astea sunt regulile de funcționare a statului român pe care le-a stabilit poporul când a votat Constituția.

Pentru ca ele să poată să fie puse în practică, toți omuleții (cetățenii) care sunt angajați ai tuturor autorităților și instituțiilor create conform legii de bază, Constituția, sunt plătiți.

De cine sunt PLĂTIȚI omuleții?
De popor, care s-a obligat să plătească impozite, taxe și contribuții, astfel încât să se creeze bugetul de stat din care să se plătească omuleții.

Deci, asta este structura statului român și regulile ei de funcționare.

CINE A DECIS ASTA?
POPORUL CÂND A VOTAT CONSTITUȚIA.

POPORUL PENTRU CĂ EL ESTE DEASUPRA TUTUROR.

POPORUL A CREAT CONSTITUȚIA CARE PREVEDE CREAREA TUTUROR CELORLALTE AUTORITĂȚI ȘI INSTITUȚII, PRECUM ȘI PRINCIPIILE ȘI REGULILE.

Cum funcționează toate aceste autorități și instituții publice?
Prin intermediul unor omuleți (niște cetățeni) care au funcții și pe care poporul îi plătește.

Ce se întâmplă acum?
Toți omuleții de prin autoritățile și instituțiile create de popor și plătiți de popor nu mai respectă legea de bază, Constituția, regulile de baza și principiile prevăzute de ea.

Omuleții din Parlament nu mai respectă Constituția = nu răspund, poporul nu îi poate trage la răspundere direct.
Singurii care îi puteau trage la răspundere, conform împuternicirii date de popor prin Constituție, erau omuleții din CCR pe care poporul i-a împuternicit ca să sancționeze legile Parlamentului și ordonanțele de urgență ale Guvernului, dacă nu respectă Constituția.
Însă, omuleții din CCR chiar ei nu mai respectă ce zice Constituția.

Omuleții din Guvern nu mai respectă Constitutia și nici legile = nu răspund, poporul nu îi poate trage la răspundere direct.
Cine era împuternicit să îi tragă la răspundere?
Omuleții din Parlament prin demiterea omuleților din Guvern.
Omuleții din instanțele judecătorești prin anularea actelor emise de omuleții din Guvern și a celor de sub ei și obligarea plății unor despăgubiri bănești pentru că au creat prejudicii.

Omuleții din instanțele judecătorești nu mai respectă deciziile CCR și implicit Constituția = nu răspund pentru că a dat Parlamentul lege în sensul ăsta și a zis CCR că așa e bine, contrar Constituției.
Poporul nu îi poate trage la răspundere direct pe omuleții din instanțele judecătorești.
Cine îi putea trage la răspundere? Omuleții din CSM – Inspecția judiciară. Însă, nu o mai pot face pentru că legea zice că nu trebuie trași la răspundere.

Acum să revenim: POPORUL, adică omuleții ăia mulți, câtă frunză, câtă iarbă, este în situația în care trebuie să îi plătească în continuare pe toți OMULEȚII ĂIA PUȚINI care au funcții în autoritățile și instituțiile publice și care trebuie să pună în aplicare principiile și regulile stabilite DE POPOR prin Constituție.

Adică CÂȚIVA OMULEȚI s-au așezat deasupra Constituției, nu o mai respectă, iar ăia mulți îi și plătesc pentru asta.

CINE POATE REMEDIA SITUAȚIA?
OMULEȚII ĂIA PUȚINI nu își vor anula ei singuri propriile avantaje pe care și le-au creat fiind mână în mână unii cu alții și acoperind-se unii pe alții astfel încât să fie deasupra tuturor.

Cine este deasupra tuturor și poate să remedieze aberația la care s-a ajuns?
OMULEȚII ĂIA MULȚI (POPORUL), care a ajuns captiv și la mâna omuleților puțini care și-au constituit propriul stat în Statul Român.

Cum?

Nu avem pârghii legale, pentru că și-au creat legile astfel încât să își creeze propriul stat și să ne lipsească pe cei mulți de vreo pârghie pe care să o putem folosi și să reacționăm.

Să negăm Constituția ar însemna să negăm existența Statului Român. Un stat fără Constituție nu există, cum nu exista nici Constituție fără stat, pentru că ai anula regulile de funcționare a statului care țin chiar de existența lui.

Atunci ce putem face?
Ăia mulți să arătăm că existăm și să îi dăm jos pe ăia puțini, să stăm pe capul lor până își dau demisia sau li se ia puterea pe care și-au arogat-o când au ocupat funcția.

Autor: Elena Radu, avocat

 

 

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Teoria este buna dar practica ne omoara. Comentez asupra afirmatiilor meme. Poporul roman ca toate popoarele , este format din romani ( minoritatile nu fac parte din Poporul Roman ci eventual din Natiunea Romana care este alt lucru ). Romanii trebuie sa fie oameni naturali iar nu persoane fictive numerotate , iar oamenii naturali se impart din punctul de vedere al drepturilor in : oameni liberi care au drepturi politice depline si oameni in servitute ( slugi, iobagi, sclavi, robi etc ) cu drepturi politice restranse sau fara drepturi politice , care sunt denumiti cetateni ( inregistrati ca persoane fizice ) adica supusi ai statului ori a unui stapan privat. Statul Roman este o fictiune juridica si ca orice stat trebuie infiintat legal ca entitate juridica de catre popor printr-o proclamatie ori referendum exprimata juridic prin o lege de infiintare ca persoana juridica de drept international cu jurisdictie pe un teritoriu recunoscut de alte natiuni ca fiind in posesia deplina a poporului respectiv o tara numita Romania . Constitutia este Legea care reglementeaza functionarea statului. Din pacate majoritatea romanilor sunt considerati sclavi si se comporta ca atare in consecinta nu au drepturi politice , iar foarte putini romani care se considera oameni liberi sunt persecutati de sistem cu larga participare a sclavilor fericiti. Niciodata Poporul Roman nu a organizat alegeri libere prin care sa dea un mandat de reprezentare real asazisilor „alesi” . Va rog sa ma contraziceti postand de pilda Mandatul de Reprezentare al Presedintelui Romaniei ca sa-l putem citi si afla continutul adica drepturile conferite si obligatiile , indicand Monitorul Oficial unde a fost publicat . Nu exista nici un mandat ! Stiti ce inseamna arogarea de drepturi fara mandat? Uzurpare . Stiti care este diferenta dintre o colonie si un stat liber ? Teoria este buna dar practica ne omoara. Comentez asupra afirmatiilor meme. Poporul roman ca toate popoarele , este format din romani ( minoritatile nu fac parte din Poporul Roman ci eventual din Natiunea Romana care este alt lucru ). Romanii trebuie sa fie oameni naturali iar nu persoane fictive numerotate , iar oamenii naturali se impart din punctul de vedere al drepturilor in : oameni liberi care au drepturi politice depline si oameni in servitute ( slugi, iobagi, sclavi, robi etc ) cu drepturi politice restranse sau fara drepturi politice , care sunt denumiti cetateni ( inregistrati ca persoane fizice ) adica supusi ai statului ori a unui stapan privat. Statul Roman este o fictiune juridica si ca orice stat trebuie infiintat legal ca entitate juridica de catre popor printr-o proclamatie ori referendum exprimata juridic prin o lege de infiintare ca persoana juridica de drept international cu jurisdictie pe un teritoriu recunoscut de alte natiuni ca fiind in posesia deplina a poporului respectiv o tara numita Romania . Constitutia este Legea care reglementeaza functionarea statului. Din pacate majoritatea romanilor sunt considerati sclavi si se comporta ca atare in consecinta nu au drepturi politice , iar foarte putini romani care se considera oameni liberi sunt persecutati de sistem cu larga participare a sclavilor fericiti. Niciodata Poporul Roman nu a organizat alegeri libere prin care sa dea un mandat de reprezentare real asazisilor „alesi” . Va rog sa ma contraziceti postand de pilda Mandatul de Reprezentare al Presedintelui Romaniei ca sa-l putem citi si afla continutul adica drepturile conferite si obligatiile , indicand Monitorul Oficial unde a fost publicat . Nu exista nici un mandat ! Stiti ce inseamna arogarea de drepturi fara mandat? Uzurpare . Stiti care este diferenta dintre o colonie si un stat liber ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.