E important să murim deștepți

0

Să stăm cu bagajul la ușă că nu se știe ce ne lovește, dar nu după ora 22. Știți cine umblă și-i atacă mișelește doar pe unii, nu?! Are aripi de liliac și bot de pigmalion. E un erudit. Citește direct de pe telefon codul. Smart!

Acu’, dacă tot nu sunteți îngroziți, să știți că e la ușa blocului. Cum cine? Ăla rău, care intră fără să bată. Stă de 30 de ani acolo. Nu știu cum de-am scăpat. E roșu și are o seceră și un ciocan.

Dacă ați scăpat de primele două să știți că a treia e letală. E CO2. Respirați mai rar, eventual o dată pe zi, asta dacă vreți să scăpați.

Noi trebuie să fim responsabili, nu ei.

Aparatura electrocasnică e în așa fel făcută încât te ține 2 ani și o zi. Cât ține garanția. Doar așa salvăm planeta. Să producem mult.

Becurile se schimbă și ele tot la 2 ani. Înainte te plictiseai de ele și uita-i că e un bun de consum.

Ah, da! Pădurile ne-au încurcat rău, iar experții au zis că e ok. Tăiați tot. Trebuie regenerat. Prin tăiere și neplantare.

Știința e în funcție de trend și de cine plătește.

Învățăm din clasa a cincea despre oxigen, CO2, circuitul apei în natură. Experții lumii nu au prevazut, că așa e știința, merge pe „să sperăm că funcționează”. Valabilă pentru toate cele trei cazuri.

Presiunea asupra oamenilor nu are rezultatul scontat.

De ce? Nu pentru că suntem nedeștepți, ci pentru că măsurile sunt idioate.

Mă gândeam așa, să pună taxe de 10 ori mai mari tuturor producătorilor de aparate electronice ale căror produse țin 2 ani.

Să împădurim tot ce am tăiat.

Avioanele. Mda, ele nu poluează, nici bombele. Din astea cât mai multe!

Semințele modificate genetic. Bune rău. Le trebuie îngrășăminte. Și trebuie să fie legumele și fructele perfecte. Așa ne plac. Lucioase, să țină mult și toate la fel.

Sunt reguli.

Agricultura modernă. Super! Eventual punem un cip în loc de apă. Cred ca niște roșii sintetice salvează planeta.

Eu aș zice să renunțăm la aparatul digestiv. Așa ar trebui. Bine, ramâne respirația, că vorba aia, CO2. Suntem mulți și trebuie făcut ceva.

Cine și cum? Trebuie urgent că mai avem doar câteva zile. Niște criterii de selecție ne-ar salva. Să nu se supere nimeni.

Ala-bala-portocala.

Nu îi înțeleg pe cei care sfidează știința. Nici eu nu o înțeleg.

Păi, unul dintre criterii ar trebui să fie așa: primii sacrificați să fie cei care înțeleg știința. Au înțeles, sunt de acord cu tot, deci nu mai au ce învăța și nici să li se demonstreze ceva. Ar fi cheltuită energia inutil.

Cei care nu înțeleg știința trebuie învățați. Ca la școală. Repeți anul.

E important să murim deștepți.

 

Autor: Cristina Zdritea

 

 

https://www.facebook.com/cristina.zdritea

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.