Nici un popor nu are fotografii din copilăria lui. Noi avem

0

Nici un popor nu are fotografii din copilăria lui. Noi avem.

Columna este cel mai plenar, cel mai profund, cel mai înălțător exeget al dacilor.

În tabloul-poem de aici subiectul copleșitor sunt copiii. Copii pe jos, copii în brațe, copii pe umeri, copii pe cap. Copii la toate nivelele, copii absolut peste tot pe unde ar putea să fie.

Pentru acei copii au trudit ei, pentru acei copii s-au bătut pe toate câmpurile de luptă, pentru acei copii s-au luat la trântă cu animalele sălbatice prin circuri, au cărat blocuri de piatră la cetăți și la apeducte, au făcut ziduri de sute de mile prin Anglia, pentru acei copii au mai și murit.

Dar v-ați gândit vreodată că acei copii suntem noi?

V-ați recunoscut?

Nici un popor nu are fotografii din copilăria lui. Noi avem.

Ferească-ne Dumnezeu să nu fim demni de atâta dăruire, dăruire de ei înșiși, pentru noi, din partea părinților noștri!

Autor: Miron Scorobete

Citește și:

Țăranii sunt sfinți

Am spus mai demult că obiectele de port tradițional românesc nu sunt îmbrăcăminte, ci odăjdii. Astăzi vin și completez: țăranii sunt sfinți. Așa, cruzi, bătăuși, criminali de prea multe ori, curvari, bețivi – sunt sfinți. Sunt sfinți nu prin ceea ce fac, unde sunt și ei păcătoși ca toți oamenii, ci prin ceea ce sunt. Dintre toate felurile de oameni câți sunt pe lume, de toate profesiile, singur țăranul, a păstrat legătura directă, nemijlocită, dintre el și materia primă din care a fost făcut: pământul. Și asta neîntrerupt, de la începutul lumii, de la primul om născut pe cale naturală, până mai adineauri, la părinții noștri (Citește mai departe…)

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.