Tânărul crescut în fața micului ecran este incapabil să se descurce singur în viață

0

Egoist și individualist, ghidat numai de propriile interese și plăceri, tânărul crescut în fața micului ecran este incapabil să se descurce singur în viață.

În privința relației de dragoste, situația este și mai critică. Cu toate că-și cheltuiește o mare parte a tinereții cu această problemă, nu știe mai nimic despre ce înseamnă cu adevărat dragostea, nu știe practic să iubească, pentru că nu a învățat să rabde, să ierte, să se jertfească, să aibă compasiune pentru celălalt, să-i asume neputințele și să-l sprijine.

Crezând că dragostea se reduce la povestea sentimentală încheiată cu o relație amoroasă, la distracție și plăcere, acest tânăr este permanent deziluzionat de persoana celuilalt și de propria persoană.

De fapt, aceasta este drama cea uriașă născută din prăpastia dintre pretențiile sau drepturile pe care televiziunea l-a învățat să și le revendice, și capacitățile intelectuale, disponibilitățile emoționale, afective și abilitățile practice pe care tot televiziunea i le-a modelat.

Autor: Virgiliu Gheorghe, «Efectele televiziunii asupra conștiinței umane»


Citește și:

„Efectele televiziunii asupra conștiinței umane”

Televiziunea este un instrument ideologic folosit de cei care conduc lumea, pentru a-şi atinge scopurile, fie comerciale, fie politice. Cu cât mai proşti, cu atât mai uşor de condus – este şi acesta un argument al unei mass-media imbecilizante. Televizorul nu este un mijloc de învăţare, ci de dresare, de condiţionare a anumitor comportamente. Experienţa TV nu este una interactivă, ci, dimpotrivă, ea pasivizează complet puterile mentale ale omului. Nu este o experienţă vie, aplicată la situaţiile specifice, particulare ale vieţii (Citește mai departe…)

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.