Adevărul halucinant

0

Discurs „halucinant”, „putinist”, „pro-rus”. Astfel este caracterizat de presa MSM ultimul mesaj al lui Viktor Orban legat de războiul din Ucraina.

Să scoți în evidență adevărul gol-goluț și să ți se reproșeze că ai halucinații – iată unde s-a ajuns după aproape trei ani de minciuni aruncate pe bandă rulantă.

Premierul Ungariei a rămas, din nefericire, ultimul mohican din Europa. Ultimul politician capabil să-și spună deschis părerea, fără teama de a fi linșat de gloata de admiratori ai stângii globaliste. Ultimul lider la care europenii ”liberi” încă se mai pot raporta. Este, dacă vreți, echivalentul lui Novak Djokovic în politică.

Fără mai mulți lideri ca Orban, Europa conservatoare are prea puține șanse. O afirm cu toată tăria.

Iată transcrierea celei mai recente intervenții publice a premierului Ungariei (vezi video, în comentarii): „O mare parte din Europa este deja implicată în acest război. S-au lăsat atrași în război. Cei care transportă arme sunt parte din război. Cel puțin până la glezne. Cei care antrenează soldații uneia dintre părți și oferă ajutor operațional sunt băgați în asta până la genunchi. Sunt legați de acest război. Dacă pentru un an întreg una dintre tabere este finanțată – nu doar cheltuielile militare, dar și cele guvernamentale – așa cum face Uniunea Europeană cu 18 miliarde de euro, asta înseamnă că ești în război până la brâu. Sper din suflet că Europa să nu se bage în treaba asta până la gât. Ungaria a reușit să stea deoparte complet de toate astea. Și am reușit să o facem în ciuda presiunii internaționale. Punctul nostru de vedere este că un armistițiu trebuie semnat imediat. Trebuie să avem de îndată negocieri de pace și trebuie să găsim pacea”.

Adevăruri simple, de bun simț, vizibile din spațiul cosmic. Și totuși, românilor și europenilor li se spune, verde-n față, că sunt doar „halucinații”. Că Orban este un lider „autoritar”, „pro-rus”, prieten la cataramă cu măcelarul Putin. Faptul că ungurii îl susțin nu poate fi decât o mare eroare a vecinilor noștri.

Viktor Orban are de condus o țară relativ mică din UE. O țară dependentă de sistemul financiar dirijat de la Davos. O țară care ar putea fi pusă pe butuci prin sancțiuni nesemnificative în raport cu cele aplicate Rusiei.

Și totuși, Orban a avut inteligența politică de a evita un dezastru economic și, în același timp, de a păstra vie flacăra libertății. A suveranității în cadrul unei Uniuni Europene din ce în ce mai sovietizate. Mai corupte, mai birocrate și mai dispuse la un autoritarism pe care însăși Ursula von der Leyen i-l reproșează lui Orban.

Desigur, există autoritarism detestabil și autoritarism respectabil. Chestiune de nuanță. Îi detestăm pe dușmanii globalismului de la Davos și îi respectăm pe prietenii lui Schwab.

Fără adevăr nu există dreptate și nici libertate. Iar faptul că „adevărului” i se zice, mai nou, „halucinație”, reprezintă cel mai puternic semnal că democrația se află în comă, pe patul de moarte.

Autor: Adrian Onciu

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.