Am o veste extraordinar de bună: 2 miliarde de euro e profitul record obținut în 2022 de …băncile din România

0

Am o veste bună, extraordinar de bună, o veste care are puterea să te determine să țopăi de fericire (la propriu)!

2 miliarde de euro este profitul record obținut în 2022 de …băncile care activează în România. Doar puțin mai mic decât profitul record al OMV Petrom (2.5 miliarde de euro).

Nu sunteți fericiți? Nu vă bucură vestea asta?

Înseamnă că nu sunteți proprietari de bănci și nici nu v-a băgat nimeni în consiliul de administrație al OMV, ca să încasați dividende. Fraierilor!

Totuși, mai aveți o speranță să fiți „fericiți în România”:

Voi sau partenerii/părinții/copiii voștri sunteți/sunt în consiliile de administrație ale firmelor care activează pe piața de energie? Și aceste firme au făcut profituri RECORD în 2022, deci big win, „big time”, cum ar spune Cîțu. Nu? Nu sunteți nici acolo? Offff….

În an de criză, în anul în care ratele românilor s-au DUBLAT din cauza politicilor oneroase ale cămătarilor intrați în legalitate (creșterea ROBOR/IRCC), în anul în care prețul combustibililor a ajuns și la 10 lei/litru și nivelul de trai a scăzut drastic, iată că avem și câștigători: Băncile, petroliștii și băieții deștepți din energie.

Crizele financiare sunt, de fapt, perioadele în care săracii devin mai sărăci, în vreme ce bogații devin mult mai bogați, pe spatele proștilor care rămân, ca întotdeauna, proști.

Proștii plătesc taxe și impozite, deștepții fac optimizare fiscală.

Proștii muncesc pentru bani, bancherii tipăresc bani, cu sprijinul sistemului politic, apoi dau vina pe inflație fiindcă dobânzile/prețurile explodează și micile afaceri intră în faliment.

Proștii votează, slugile candidează, stăpânii decid.

Plătiți cuminți ratele, oftați când plecați din magazin cu o plasă ușoară pentru care lăsați la casă un sfert de salariu, înjurați în barbă când faceți plinul, ploconiți-vă în fața celor care vă explică că „ăsta e capitalismul”, „așa e normal în economia de piață”, „asta e democrația”.

„Democrația” în care o minoritate de spoliatori, cu sprijinul unor trădători de țară, micționează pe milioane de oameni care nu cer decât un lucru. Un lucru pe care statul s-a obligat prin Constituție să îl asigure: un trai decent.

În condițiile în care statul român, prin actualii guvernanți, și-a dovedit impotența de a respecta Constituția și legile țării, de a „lucra pentru propășirea materială și spirituală a poporului român”, soluția democratică, în accepțiunea mea, pentru a proteja democrația, nu mai poate fi „participarea la vot”.

Singura soluție care mai există azi pentru a elimina plutocrația și a instaura democrația (o democrație reală) în România ar fi printr-o lovitură de stat care să alimenteze o Revoluție autentică.

O Revoluție prin care PUTEREA să fie luată din mâinile cleptocraților și securiștilor ce conduc azi din umbră și redată majorității. O Revoluție care să redea România românilor.

Azi, în România, există un „stat eșuat”, condus de ipochimenul care l-a numit astfel, Klaun, și un „stat mafiot”, sau stat paralel, condus de oameni pe care nu i-a ales nimeni, dar care iau decizii în numele tuturor.

SOV are dreptate când spune că e momentul să vorbim cu curaj și asumare despre o strategie pentru a reda puterea românilor.

Însă puterea nu se dă, puterea se ia.

Ar mai fi românii capabili să scape de jug și de persecuția minorității? Să se debaraseze de complexul de slugă, să nu mai accepte umilințele, să se ridice din genunchi și să ia puterea pentru a redeveni stăpâni, nu sclavi, în țara lor?

Un citat faimos (nu îmi amintesc numele autorului):

„Mai bine mori în picioare decât să trăiești în genunchi”. Pe de altă parte, e greu să explici asta unui popor crescut cu principiul „capul plecat sabia nu-l taie”.

Lovitura de stat. Ultima șansă pentru România.

Autor: Dinu Popescu

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.