Este inevitabil ca să se prăbușească șandramaua numită statul român…

0

Este inevitabil ca să se prăbușească șandramaua numită statul român.

Și nu din alt motiv, ci doar din acela că e o șandrama deja terminată din interior, în care societatea nu mai are niciun pic de încredere.

Ăștia nu au fost în stare nici să ne vaccineze, nici să ne numere la recensământ. Și nu doar pentru că nimeni nu mai creditează statul român cu bune intenții, ci pentru că nu au nici măcar forța de coerciție.

Armata română este o glumă bugetofagă în care intră singuri cu vaporul în mine, se prăbușesc cu avioane și elicoptere, se împușcă singuri la manevre.

Vorbeau unii, speriați, de o „dictatură militară” în România. Păi uitați-vă la Ciucă. Omul acela e personaj de fabulă, o caricatură a lui moș Teacă.

În ce partid vedeți lideri puternici? Partidele au încăput pe mâinile unor oameni ce par toți niște sărmani de la coada vacii care au tras un loz norocos și s-au trezit bogați.

Știu că mai sunt fani Simion pe aici. Sper, de dragul acestor fani, că în sinea lor au suficient simț al realității care să vadă ce fermă de bovine este AUR-ul.

Nici în afara politicii nu este mai bine. Dar nu vă mai zic nimic de patriarh și alte caricaturi care populează fără niciun merit real, altul decât că au avut fiecare o contribuție la degenerarea colectivă a României, societatea noastră civilă.

Statul român este o epavă care încă plutește pentru că sunt niște șalupe în jur (ambasadele) cu ceva interese.

Dar și logica stăpânilor în România este: jefuim până se scufundă. Nu e nicio investiție în infrastructură, în continuitate. Nu e nicio voință a stăpânilor coloniali de a investi. Doar să tragă un tun, două și apoi să plece.

Ca să fie un viitor, ar fi fost necesar să caute niște administratori corupți, loiali lor, dar capabili să asigure o continuitate.

Senzația evidentă este că niciunul din hoți nu vrea să facă ceva durabil aici.

Când se va scufunda totul, va fi necesar să începem de la zero. Și e bine să începem chiar de la zero.

Autor: Bogdan Alexandru Duca

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.