Victoria șerpăriei politice!

0

Performanță unică! Hoțul de idei rămîne doctor și la fel de lemn Tănase cum a fost. Cu certificat de furăcios de la o universitate conectată serios la Servicii, el cere dreptate în instanțe și pornește pe un drum labirintic, imposibil de urmărit. Un om ușor de bănuit că scrie greu și gîndește la fel, fost șofer al unui general de securitate (Viorel Stanca, Securitate și SRI Sălaj, promovat după Revoluție în toate funcțiile posibile, decedat între timp) a urcat pe scara ierarhiilor politice, sociale și științifice la fel ca mulți alții și acum este silit să o scalde. Neica Bode a ajuns o figură națională din șofer de mahăr și apoi din inginer cu unele competențe de subinginer și de frînar a țîșnit pe scară ca din pompa de cîrnați și mici.

Și acum se bălăngăne între condiția de doctor și cea de hoț.

Universitatea scăldătoare și profesorul conducător de doctorat ( Adrian Ivan, ajuns și el rector la Academia de Informații a SRI) și rectorul ajuns academician și ministrul ajuns un fel de milițian șef în democrație s-au grăbit să ne propună o descurcare.

E hoție, dar să o repare, este furt, dar să-l judece alții, este vinovat, dar nu demisionează, este o problemă personală, dar este și o lipsă de precizie în citare, este un bla-bla pînă scapă Bode din cumplitul clinci. Noua Securitate a început războiul cu rămășițele vechii Securități. Și mai durează ceva pînă la concluzii.

Vreți să spuneți că țara (în limitele sale intelectuale și profesionale) se aștepta ca UBB, unică, planetară, cu rector academician angajat pin spitale americane și scos la vot de portari, studenți și femei de serviciu, cel mai citat om din lume, după ce l-a dat pe Ioan Aurel Pop și a hotărît să fie trambulina chinuitelor idei ale lui Florian Coldea și, mai nou, ale lui Eduard Hellvig să lămurească lucrurile? Geaba s-a așteptat poporul școlit ca neica Bode să își rupă gîtul la examinarea comisiei feroce (și internaționale) de evaluare a tezei de doctorat!

A scăpat prin contorsiunile examinatorilor. Cum să rezulte că ministrul este prost? Cum să rezulte că șeful Internelor a furgăsit propoziții, idei și fragmente? Nu vă dați seama ce basme se țeseau pe scoarța noastră cerebrală? Nu vi se pare o enormitate ca în lumea noastră de politicieni patrioți și cinstiți, respectarea legii să fie condusă de un hoț intelectual!?

Chiar vă imaginați că urma să ne trezim cu o hîrtie care să ateste că ministrul Internelor este un hoț (fie el și de propoziții și idei)?

Mai bine zburăm din UE și pierdem războiul cu rușii decît să apară o asemenea concluzie!

O așa rușine pentru șerpăria de interese din sistem nici că se putea! Așa că toată plasa intelectuală de învîrteli și de informații de la Cluj-Napoca s-a zvîrcolit să-i găsească lui Lucian Bode niște concluzii în coadă de pește, contorsionate, cu nod gordian de logică și keine conținut, nici că că și nici că da, că sunt semne sau că pute dar nici că-i murdar și nici că-i curat. Ei bine, școala lui Vasile Dâncu, a lui Emil Boc, a lui Lucian Bode, Coldea și Hellvig (cum să-l sărim pe caricaturalul gălăgios Rareș Bogdan!), a eminenților de 6-7 Klaus Iohannis și Codruța Kovesi etc și etc a produs o capodoperă de nonsens. Asta este și contorsionata concluzie în care se găsește esența tuturor jongleriilor cu care au fost și vor fi scăpați toți infractorii care au fost și cei care vor mai apare.

În materie de gimnastică intelectuală, comisia a surclasat cele mai spectaculoase apărări ale bandiților și cele mai șerpuitoare demonstrații fără concluzii!

„Comisia de etică a UBB a adoptat în data de 09.01.2023 Hotărârea Nr. 1 din 2023 ca urmare a autosesizării în urma unor noi informații cu privire la suspiciuni de plagiat în teza de doctorat a Dl. Lucian Bode.

Concluzia analizei este că suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate.  În lipsa posibilității legale de a aplica sancțiuni disciplinare unei persoane care nu este membru al comunității academice, Comisia ii solicită corecturi la teză și retragerea cărții publicate pe baza tezei, și se vor sesiza consiliile naționale (CNATDCU/Consiliul Național de Etică a Cercetării) pentru demersuri suplimentare, în condițiile legii.

Hotărârea poate fi consultată aici:

https://www.ubbcluj.ro/ro/despre/organizare/files/etica/Hotararea_1_2023_a_Comisiei_de_Etica_comunicat.pdf.

(……)

UBB si Comisia adresează mulțumiri pentru participarea la analiză celor doi experți cooptați, prof. dr. Corneliu Bjola și prof. dr. Alin Fumurescu.

Comisia apreciază și încurajează orice sesizări însoțite de dovezi care pot duce la sancționarea și corectarea abaterilor etice apărute în teze sau alte lucrări științifice”.

Preluare: cotidianul.ro / Autor: Cornel Nistorescu

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.