Europa s-a construit moral și spiritual într-un mileniu și a fost sugrumată în câțiva ani

0

Sinuciderea asistată (o retrospectivă)

În văzul întregii lumi, dar ascunsă de înțelegerea ei are loc înecarea unei civilizații, cea europeană.

Ne-au ajuns bătrânețile sau ne-au răzbit slăbiciunile? Nu știu, dar nu am fost în stare să ne ferim și acum respirăm greu sperând să vină cineva să ne scoată la mal.

Întoarcerea lumii cu fundul în sus. Când a fost înființată Uniunea Europeană (Uniunea fierului și cărbunelui,cum se numea ea când era în fașă) a avut ca scop evitarea unui nou conflict armat în Europa. Prin libera circulație a persoanelor și mărfurilor, printr-o omogenizare a legilor din fiecare țară a Uniunii se dorea crearea unei structuri a cărei funcționare să oblige fiecare popor să trăiască în pace cu celelelate din jur.

Azi, la 70 de ani de la nașterera ei, avem un organism al dictaturii celor puternici asupra celor mulți și naivi.

Fără măsurile draconice care au desființat democrația europeană în 2020 nu ar fi avut cum să se transforme UE într-un mecanism al sprijinirii războiului, violenței, bunului plac, așa cum a ajuns azi.

Ideile care au stat la baza evoluției europene vreme de două secole (Libertate, egalitate, fraternitate) au fost înlăturate și înlocuite cu un soi de nazism ipocrit a cărui imagine caricaturală o avem la Bruxelles și organism activ sângeros la Kiev.

Nazismul ucrainean a distrus ultima fărâmă de moralitate a Europei. Fără minciună, prefecătorie, umilință și dispreț pentru toți cei din afara Europei nu mai există nimic pe acest continent mic și gârbovit în păcate.

Încă odată: fără carantina acceptată de toți europenii de frică, fără măștile și distanțarea fizică a oamenilor și mai ales fără înțeparea obligatorie nu s-ar fi descusut o societatea care s-a chinuit să ajungă unde a ajuns vreme de secole.

Cum aceste succese ale bolii au pus la pământ populația Europei în câteva luni putem spune că am avut de a face cu un război fulger. Europa s-a construit moral și spiritual într-un mileniu și a fost sugrumată în câțiva ani.

Nu știu cum ne vom descurca (dacă) dar această salvare nu poate să existe numai la nivel națiional (nu ne putem salva de unii singuri). O să avem neovie de celelalte popoare (poate mai speriate, poate mai lașe sau mai cu nasul pe sus), dar nu ne putem ridica din mlaștina unde suntem decât împreună și nu cățărându-ne pe capetele vecinilor, așa cum încearcă azi Kievul care speră să scape de înfrângere trâgând la fund întreaga planetă.

Autor: Dan Stoica

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.