Ipocritul Bill Gates. Călătorește cu un avion privat, în timp ce este „activist” contra „schimbărilor climatice” 

0

În timpul unui interviu acordat BBC, Bill Gates a fost rugat să discute despre criticile aduse de public la adresa sa în privința folosirii unui avion privat, având în vedere poziția sa față de schimbările climatice.

Fondul Mondial pentru Natură sălbatică a arătat că drumurile cu avionul sunt „cea mai mare activitate cu consum intens de carbon pe care o poate face un individ”.

Activism pentru mediu

Bill Gates și alți miliardari au fost criticați pentru că au călătorit cu avioane private în timp ce militau pentru schimbările climatice. Climeworks este o companie din industria de mașini din Elveția și Germania care a dezvoltat tehnologia de captare directă a aerului pentru a elimina dioxidul de carbon.

Potrivit Agenției Internaționale pentru Energie, captarea directă a aerului „nu este o alternativă la reducerea emisiilor”, deoarece „este mai consumatoare de energie și, prin urmare, costisitoare decât captarea acestuia dintr-o sursă punctuală”. Gates a adăugat: „Cheltuiesc miliarde de dolari pentru inovarea climatică”.

Co-fondatorul Microsoft a redirecționat responsabilitatea privind schimbările climatice către „țările bogate”. „Ceea ce țările bogate trebuie să facă este să-și reducă emisiile la zero cât de repede pot”, a spus Gates.

Mesajul lui Bill Gates

Stefan Gössling, profesor de economie la Universitatea Linnaeus, a publicat un studiu care dezvăluie că, în 2017, Gates a avut peste 59 de zboruri. În total, călătoriile au generat emisii de carbon de 109 ori mai mari decât emisiile pe cap de locuitor create în SUA. Gates a deținut patru avioane private în 2021, însumând aproximativ 194 de milioane de dolari.

Gates a recunoscut anterior în cartea sa, „Cum să evitați un dezastru climatic”, publicată în 2021, că este „un mesager imperfect al schimbărilor climatice” pentru că a ales să călătorească cu un avion privat, potrivit Conservative Review.


Citește și:

Pentru progresistul care „salvează planeta”…

„Accepți mai puțin anestezic în timpul operației ca să salvezi planeta?”, titrează Daily Mail. Astea sunt titluri serioase dintr-o presă serioasă din Occident, nu e nimic de genul Times New Roman. Oamenii ăștia se iau în serios când pun astfel de titluri. Așa arată Occidentul azi. În timpul ăsta … și de aici începe nebunia!, nimeni nu îți vorbește despre realitatea că se taie pădurile ca niciodată. Nimeni nu ți-a povestit cum Ion Țiriac a tăiat sute hectare de arbori seculari lângă București ca să construiască un mare centru rezidențial pentru noua nomenclatură capitalistă. Păduri, copaci… Știți, nu?, tot despre carbon vorbim: trăiesc absorbind CO2, dioxid de carbon (Citește mai departe…)

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.