Zelenski e o Armă de Distrugere în Masă

0

Un editorial de Tucker Carlson la Fox News, cu prilejul vizitei lui Biden la Kiev, pe care Adrian Pătrșcă l-a tradus pentru cititorii ActiveNews:

Erau unii care vă spuneau că Donald Trump e prost. Vă amintiți? „E un idiot!”.

Nu o să vă spunem acum că a fost o idee bună să lase Casa Albă pe mâna lui Jared Kushner. Pentru că nu a fost o idee bună.

Dar, dacă suntem cinstiți, nu e mai puțin adevărat că Donald Trump avea niște instincte mult mai înțelepte în legătură cu politica externă americană decât orice alt lider, cel puțin din ultimele două decenii.

Și asta fără ajutorul nimănui.

Nici unul dintre consilierii lui nu a vrut să îi asculte punctul de vedere privind politica externă. De fapt, doreau cu disperare ca Trump să își țină gura. Dar Trump nu a făcut-o.

„La ce folosește NATO?”, a întrebat el la aproape 30 de ani de la prăbușirea Uniunii Sovietice.

Nimeni de la Washington nu i-a putut răspunde. „Taci din gură, rasistule!”, i-au spus. Dar Trump a continuat pe calea lui „trumpy”.

„De ce ne-am război cu Rusia?”, se întreba el. „Oare dacă vom transforma Rusia în dușmanul nostru, asta nu îl va arunca pe Putin în brațele Chinei, creându-se astfel cea mai puternică și periculoasă alianță anti-americană din istorie?”.

Nimeni nu s-a ostenit să răspundă la această întrebare. Mai mult, doar pentru faptul că a pus-o, l-au numit trădător de țară. L-au pus sub acuzare și apoi au început războiul cu Putin.

Dar, privind înapoi, Trump formulase o întrebare profund patriotică: Dacă Rusia și-ar uni forțele cu China, hegemonia mondială a Americii s-ar sfârși instantaneu.

Ai avea de partea cealaltă cea mai mare întindere de pământ și cele mai mari rezerve de gaze naturale aliate cu cea mai mare populație și cu cea mai mare economie din lume.

Prin urmare, o axă Rusia – China nu ar fi mai puternică decât Statele Unite. Ar fi MULT mai puternică.

Ar avea anvergura necesară pentru a controla o mare parte din economia mondială, din rutele comerciale și din materiile prime. Ar putea proiecta o asemenea forță militară pe care noi nu am avea capacitatea să o oprim.

Dacă Rusia și China se aliază, ar construi o ordine mondială nouă, în care puterea și influența Statelor Unite ar fi mult diminuate.

Donald Trump a prezis foarte corect că acest lucru se va întâmpla. Ca urmare a răspunsului imprudent și autodistrugător al lui Joe Biden, economiile Rusiei și Chinei au devenit strâns legate.

Importurile chineze de produse rusești au crescut cu peste 60%. China importă acum mai mult cărbune din Rusia decât a făcut-o în ultimii cinci ani.

Iar exporturile chineze în Rusia au crescut și ele cu aproape 30%.

Companii precum Ford și Toyota s-au retras din Rusia, ca urmare a presiunilor politice. Ce s-a întâmplat după aceea?

Au apărut constructorii de automobile chinezi. Aceștia fabricau înainte mai puțin de 10% din mașinile cumpărate în Rusia.

Acum, China fabrică o treime. Realizați încotro ne îndreptăm.

Același lucru se întâmplă și cu smartphoneurile și cu multe alte bunuri de consum.

Nu este nici o surpriză că yuanul chinez înlocuiește dolarul la Moscova. Moneda chineză reprezintă acum o cincime din totalul tranzacțiilor realizate la Bursa din Moscova. Anul trecut, reprezenta 1%.

Acestea sunt legături economice profunde, în plină dezvoltare. Problema cu legăturile economice este că duc inevitabil la legături militare.

Nu ar trebui să ne surprindă ajutorul dat de China Rusiei împotriva NATO, în războiul pe care îl ducem în Ucraina.

Cu alte cuvinte, statul care are mai multe nave decât orice marină militară din lume s-a aliat cu statul care deține cel mai mare arsenal nuclear din lume, pentru a lupta împotriva noastră în războiul prin procură din Ucraina.

Ei bine, este înspăimântător și realitatea este că persoanele implicate par să realizeze că este înspăimântător.

Conducătorii noștri înțeleg că dorința lor de a avea un război total cu Putin – un război inutil -, ar putea duce la distrugerea Occidentului.

Știu asta, și totuși o fac.

Într-un interviu acordat astăzi (luni, 20 februarie – n.tr.), președintele ucrainean Zelenski a vorbit cu seninătate că, ei da, lumea întreagă ar putea fi pârjolită curând:

„Dacă se aliază China cu Rusia, atunci va fi un război mondial”.

Va fi un război mondial dacă se aliază China cu Rusia? Cine poate spune acest lucru atât de calm? Mai ales că, tocmai v-am arătat: China s-a aliat deja cu Rusia.

E un fapt consumat. Nu e nici o speculație. Și, ca urmare a acestui fapt, potrivit lui Zelenski însuși, sute de milioane de oameni ar putea muri.

Dar nu e grav. Numai să luăm noi înapoi Crimeea.

Întunecat mod de a vedea lucrurile.

Zelenski însuși este o forță întunecată. Acest lucru este evident, dacă îl privești cu atenție. Nu te poți înșela.

Acest individ este un distrugător. A interzis o religie creștină în țara lui și a arestat călugărițe și preoți.

Dar, hei, este un erou, pretind liderii noștri, de la Chuck Schumer până la Mitch McConnell.

Nu, Zelenski nu e un erou. Este o armă de distrugere în masă.

Poate de aceea, Joe Biden este topit după el. Biden a aterizat astăzi la Kiev pentru a provoca un nou război mondial.

Observați vă rog sirenele de pe fundal. Ce este ciudat e faptul că, în dimineața aceasta, nu a fost nici un raid aerian la Kiev. Am verificat.

Sirenele aeriene s-au auzit exact când Joe Biden a apărut pentru un moment de oportunități de imagini.

Până și reporterii CNN aflați la fața locului, la Kiev, au relatat că se află în oraș de cinci zile și nu au auzit nici o bombă sau rachetă sau sirene, până în momentul în care Biden a venit în fața camerelor.

Reporter: Am fost aici în ultimele cinci zile. Nu am auzit nici un zgomot de explozii. Nu am auzit nici o sirenă antiaeriană până acum o jumătate de oră, exact când președintele Biden a ajuns în centrul Kievului.

Bun așa. Deci avem sirene de raiduri aeriene false!

Exact tușa care mai lipsea în acest cel mai atent regizat, cel mai necinstit și mai fals război din istorie.

Iar scopul este de a lua de la americani alte 500 de milioane de dolari pentru Ucraina și pentru regimul Zelenski.

Iată:

Președintele Biden: Am angajat peste 700 de tancuri și mii de vehicule blindate, 1.000 de sisteme de artilerie, peste 2 milioane de obuze de artilerie, peste 50 de sisteme de lansare de rachete moderne, sisteme anti-navă și pentru apărarea aeriană, toate pentru a apăra Ucraina. Fără a mai pune la socoteală o altă jumătate de milion de dolari, pe care o vom anunța în discuțiile noastre.

Nu este evident cât de întunecat și de nebunesc este totul?

Ba da, mulți americani văd asta. Să privim cifrele. Câți americani susțin acest război pentru democrație? Un război pentru democrație pentru care, dintr-un motiv sau altul, americani nu pot vota.

De ce nu organizăm un referendum național, dacă tot distrugem o țară în numele democrației?

Ar fi frumos să verificăm cum funcționează democrația și aici la noi. Dar, nu. Nici vorbă.

Totul este atât de grotesc, încât sfidează orice imaginație.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.