Ad gloriam populo

0

Revolta unitiDiferența dintre militantism și acțiune poate fi demonstrată prin modelul următor: în ciuda unor acțiuni de militantism de bună credință, îndreptate împotriva tăierii abuzive a pădurilor din România, codrul românesc este nimicit fără perturbări. Dar acțiunea concretă, care ar presupune angajarea unui conflict deschis și asumat cu agresorul, recurgând la acțiuni de intimidare, de distrugere, de sabotare, etc., ar împiedica la modul cel mai concret agresorul să-și desfășoare activitatea criminală și populicidă. Limita dintre militantism și acțiunea concretă, determină frontiera dintre asociațiile concept-ideologie-speranță și pragmatism-realism-acțiune. Nu poți milita pentru „drepturi” sau „libertate”, aceste valori fundamentale se păstrează cu determinare sau se smulg prin coeziune de grup, intimidare și violență organizată. Când este solidară, trăită cu sentimentul apartenenței, violența este conștiință colectivă.

Pentru orice grup uman, aspirația la libertate nu poate fi disociată de tradiție, devenind libertate organică. Fiind agresată în permanență de clasa parazitară suprapusă, libertatea organică nu se poate păstra decât prin organizare tribală, agresivitate și violență permanentă împotriva agresorului. În definitiv, într-o democrație malefică impusă cu forța, precum este cea liberală, potențialul coeziunii de grup și agresivitatea constantă determină nivelul de neatârnare.

România, colonie la marginea Europei, nu stimulează pe nimeni. Nu avem un ideal comun stabilit din lipsa de perspectivă colectivă asupra realității, suntem spulberați. Dacă vrem să producem o punte de legătură între trecut, generațiile actuale și viitor, trebuie să introducem un cult al nesupunerii, al neatârnării, al conflictului permanent și al acțiunii concrete împotriva agresorilor, prin coeziunea tuturor forțelor de rezistență aliniate scopului suprem: înscrierea grupului nostru pe făgașul continuității. Firesc și organic, nu putem decât să ne dorim sânge și lacrimi, din înfrângere în înfrângere, fără renunțare până la victoria finală!

Autor: Mihai Șerban

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.