O neomenie. Aspecte parlamentare

0

La discuţiunea pe articole a Constituţiei, opoziţia naţionalistă-ţărănistă… a venit ieri la Cameră cu o inovaţie, care trebuie să fi făcut deliciul d-lor Maniu şi Vaida. În timpul discuţiunei, în lipsă de idei, au aruncat în Cameră o fiolă cu hidrogen sulfurat, după care, – fiindcă fuga e ruşinoasă, dar e sănătoasă – opoziţia a binevoit să coboare în pas gimnastic dealul Mitropoliei.

Faptul nu a surprins pe nimeni, fiindcă fiecare individ se manifestă cum poate. Or mirosul de hidrogen sulfurat e singurul parfum care se poate răspândi de către domnii din opoziţie.

Publicul din tribună şi-au pus batistele la nas constatând mirosul dezagreabil al opoziţiei de carnaval, în care dl. Paulică Brătăşanu face pe revoluţionarul alături de dl. Stere şi dl. Mihalache pe boierul alături de Mişu Cantacuzino.

După o pauză impusă, discuţiunea la Constituţie s-a reluat, precedată de cuvântarea d-lui Leonte Moldoveanu şi Nicolae Iorga care, în aplauzele unanime ale Camerei, au vestejit gestul celor din opoziţie şi fumurile acestor domni.

D-nul Nicolae Iorga a fost mai concis şi a spus:

Ca reprezentant al unei opoziţii civilizate, înţeleg să critic actele guvernului şi hotărârile majorităţii. Sunt însă trei căi pentru această critică: de idei, pe care o fac, obstrucţia, care nu-mi place să o fac şi porcăria pe care, ca om de omenie, o detest.

Ziarul «Viitorul» – vineri , 29 martie 1923

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.