Euroscepticismul

0

Cel mai recent sondaj de opinie realizat de Avangarde (institut apropiat PSD) arată că 70% dintre români ar vota pentru rămânerea în Uniunea Europeană, în cazul unui referendum.

Chiar dacă valul euroscepticilor este în creștere (circa 13%), rămâne încă mic în comparație cu pro-europenii. La Bruxelles există totuși o preocupare majoră în legătură cu „propaganda rusă”, care potrivit politicienilor noștri ar fi principala cauză a creșterii nemulțumirii în rândul populației. Evident, un mare fake menit să spele imaginea dezastruoasă a conducătorilor unei Uniuni aflată în plină derivă.

Știm cu toții adevăratele cauze ale lipsei de încredere față de politicienii neoliberali din siajul patronilor de la Davos: 1) comportamentul iresponsabil din pandemie; 2) promovarea unor politici progresiste, woke, anti-creștine, cu discriminare pozitivă față de minorități; 3) folosirea bau-bau-ului cu apocalipsa climatică pentru implementarea afacerilor „verzi” și eradicarea OPEC+; 4) urmărirea la virgulă a Agendei 2030 de suprimare a libertăților fundamentale și introducere a controlului digital (inclusiv moneda programabilă); 5) implicarea în mega-acte de corupție sub înaltul patronaj al Laurei Codruța Kovesi; 6) atitudinea umilă și servilă în raport cu administrația Biden în contextul războiului, în detrimentul europenilor. Iar lista lungă ar putea continua.

Sunt motive evidente, clare ca lumina zilei. Iar dacă ele sunt folosite și de propaganda rusă (cine ar rata momentul în locul Kremlinului?), asta nu înseamnă că devin mai puțin adevărate sau irelevante. Europenii s-au săturat de liderii lor globaliști ca de mere pădurețe.

Înființată în 1993 prin tratatul de la Maastricht de nucleul „dur” Germania, Franța, Italia, Olanda, Belgia și Luxemburg, Uniunea Europeană a cunoscut o expansiune puternică în ultimii 30 de ani. Însă românii, ca și alți nou-veniți, au sperat într-o viață mai bună și într-o democrație autentică. Nu am votat pentru integrarea într-o Europă aflată la dispoziția globaliștilor de la Casa Albă sau a corporațiilor de la Davos. Creșterea nivelului de trai, circulația liberă a persoanelor și a mărfurilor, ar fi trebuit să facă din Europa un rival autentic pentru Statele Unite și China, nu să transforme continentul într-un teatru de război. Nu să subjuge popoarele unor interese globaliste, unor ideologii progresiste aflate în deplină contradicție cu rădăcinile noastre creștine.

Da, probabil că mulți români încă mai vor să fie parte a Uniunii Europene, în ciuda deturnării proiectului de la scopul declarat. Însă pe măsură ce politicienii noștri continuă să implementeze la foc automat agenda „elitei” globaliste fără să consulte populația, sentimentul anti-european va crește. Romexit va câștiga milioane de noi adepți. Sondajul amintit mai spune că foarte mulți români nu au încredere în Ursula von der Leyen (46%) sau nu știu cine este (14%). Procentele se mențin la cote similare și chiar semnificativ mai mari în cazul altor globaliști notorii: Macron (64%), Scholz (66%), Michel (81%), Metsola (82%), Rutte (79%). Despre alți lideri din teritoriu nici nu are rost să amintim.

A susține că românii (și, în general, europenii) nu au încredere în liderii lor de la Bruxelles din pricina propagandei ruse reprezintă nu doar o minciună sfruntată, ci și o bătaie de joc impardonabilă la adresa a milioane de cetățeni care încă mai gândesc fără ajutorul comentatorilor-tonomat de la CNN, Digi 24 sau Pro TV.

Euroscepticii nu au apărut din senin. Sunt rezultatul direct al politicilor dezastruoase impuse de lideri ca Von der Leyen, Scholz sau Macron. Iar Uniunea gândită în principal ca o forță economică la nivel global s-ar putea destrăma mai repede decât i-ar lua lui Iohannis să meargă cu avionul până la Sibiu, pentru o cină romantică în compania primei doamne.

Autor: Adrian Onciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.