„Cei care susțin cenzura ar trebui să știe că, la un moment dat, acest lucru se va întoarce împotriva lor”

1

Antreprenorul miliardar Elon Musk a explicat de ce crede că „virusul woke” sau ideologiile woke reprezintă o amenințare existențială pentru civilizația umană.

Musk, susținător declarat al libertății de exprimare, a discutat despre subiect săptămâna trecută în timpul unui interviu cu gazda emisiunii «Real Time», Bill Maher.

CEO-ul Tesla a spus că așa-numitul „virus woke” se dezvoltă de mult timp, referindu-se la „îndoctrinarea prin politicile woke” în școli și universități, ca o cauză a răspândirii acestui virus.

„Ați vorbit despre acest virus woke în termeni cu adevărat apocaliptici”, i-a spus Maher lui Musk. „Explicați de ce nu credeți că este o exagerare a spune că împinge civilizația către sinucidere. În primul rând, ce este virusul woke?”, a fost întrebat Musk.

„Cred că trebuie să fim foarte prudenți cu privire la tot ceea ce este anti-meritocratic și are ca rezultat suprimarea libertății de exprimare. Așadar, acestea sunt două dintre aspectele virusului woke despre care cred că sunt foarte periculoase – este ceva foarte anti-meritocratic și nu poți pune nimic la îndoială. Chiar și faptul de a pune întrebări nu este acceptat”, a spus Musk. „Un sinonim ar fi anularea culturii”, a adăugat el.

Maher l-a întrebat apoi pe fondatorul SpaceX de unde provine „virusul woke”. Musk a formulat ocazional avertismente cu privire la ideologiile woke, care distrug America.

„Cred că de fapt se lucrează de mult timp”, a răspuns Musk. „Cred că gradul de îndoctrinare care se petrece în școli și universități este mult peste ceea ce își închipuie părinții”, a explicat Musk.

El a menționat apoi că experiența educațională prin care trec copiii care freceventează instituțiile de învățământ americane în prezent este foarte diferită față de ceea ce au experimentat el și alții din generația sa, subliniind că au avut loc schimbări fundamentale în politicile educaționale în ultimul deceniu.

Tendința școlilor publice de a-și extinde manualele educaționale pentru a include lecții bazate pe ideologie de gen, esențialism rasial și alte subiecte corecte din punct de vedere politic a devenit o chestiune fierbinte în ultimii ani, după ce mulți părinți au început să protesteze împotriva acestor decizii, cerând ca școlile să nu mai fie incluse astfel de lecții.

Musk și-a arătat îngrijorarea legată de apărarea Primului Amendament și a libertății de exprimare, subliniind că acestea sunt pilonii societății americane.

„Cred că ar trebui să fim extrem de îngrijorați în fața a orice poate submina Primul Amendament. Primul Amendament pornește de la faptul că oamenii au venit din țări în care nu puteau vorbi liber și unde faptul de a spune anumite lucruri îi putea arunca în închisoare. Nu vrem acest lucru aici.”

„Trebuie să protejăm libertatea de exprimare. Iar libertatea de exprimare este relevantă doar atunci când cineva de care nu-ți place poate spune ceva ce nu-ți place. Cei care susțin cenzura ar trebui să știe că, la un moment dat, acest lucru se va întoarce împotriva lor”, a spus Elon Musk.

Musk a spus că libertatea de exprimare a fost unul dintre principalele motive pentru care a cumpărat Twitter, despre care credea că suprimă vocile conservatoare.

„Eu, cel puțin, mă consider un moderat”, i-a spus Musk lui Bill Maher. „Mi-am petrecut o mare parte din energia vieții mele construind energie durabilă, vehicule electrice și baterii și solare pentru a ajuta la salvarea mediului. Nu este tocmai extrema dreaptă”.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Este evident pentru oricine mai deține cateeva sinapse intregi, ca raul actual trebuie suprimat doar de la radacinea si cu toata eneergia, dupa modeleul palestinieneilor patrioți din hamas, care ,depeaerte ede a fi teroristi, așa cum susțin satanele globaliste, este o organizatiee patriotica de eleibeerare a statului Palestina, stat ocupat de evrei in proporție de 70 %. Statul ilegal israeleian obliga populația autohtona sa pleecee din țara parinților si stramoșilor lor, doar penetru ca USS susține teroristii evrei. ONU trebuiee sa eexeecute eun stat al palestinienilor, altfel va fi un razboi cum nu a mai existat, soldat printre ealtelee cu dispariția Israelului, dar si a USA – teroristul jandarm planeetar, ceeeaee ce eva aduce si disparitia political coRECT-ULUI si a coANUS-ULUI GLOBALISTILOR NEEOMARXISTI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.