„Românii sunt puturoși, nu vor să mai muncească, stau la cârciumă pe ajutorul social”

0

Cât de dobitoc poți fi să rostogolești asemenea dume? Fiindcă stai pe Facebook? Tu știi cât este ajutorul ăla social azi? 170 de lei. Adică 30,5 EUR. Poți trăi o lună – să mănânci, să te îmbraci, să iei medicamente, lemne de foc, să plătești curentul, televizorul – din banii ăia? Suntem sănătoși?

Băi oameni buni! Voi ați mai trecut prin România? Nu cred. Eu am străbătut-o. Și am spus-o, sunt privilegiat. Am străbătut TOATE județele. Până acum 5 ani. Săptămâna viitoare plec iar. Niciodată n-a arătat ca azi. Vezi multe, foarte multe case (vile) noi. E adevărat, multe făcute cu bani trimiși din Spania, Italia etc. Vezi ulițe asfaltate, trotuare, șanțuri de colectare betonate. E altceva decât în 1990. Rețele de apă, canalizare, gaz.

Sigur, sunt și sate fără nicio perspectivă, unde trăiesc de la 60 de ani în sus. Dar, peste toate astea, vezi gospodării îngrijite. Fiecare petic de pământ lucrat. Românii nu sunt puturoși! Încetați cu demența asta. Am postat mai devreme. Alocăm 14% din PIB pentru asistența socială. Iar media europeană e de 27%. Aloooo…!

Peste toate astea încă, sunt comune unde vezi sute de hectare de solarii și sere. În județe precum Timiș, Gorj, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Dâmbovița, Călărași, Slobozia, Constanța, Buzău, Galați, Vrancea, Vaslui, Botoșani, Suceava… Le-am văzut eu, nu sunt povești. Oamenii ăia muncesc pe rupte cel puțin 12 ore pe zi. Și au zilieri. Și munca lor nu este răsplătită pe măsură.

Să vorbim de cei care cultivă cartofi, pepeni, legume în câmp? Care au vii? De cei care au livezi? Cine muncește acolo? Stau prin cârciumi ăia? Păi muncești tu, mă, nărodule, cât muncesc amărâții ăia? Nu ți-e rușine, mă? Știi de câte ori, din cauza vremii (îngheț, zăpadă, chiciură, inundații), au pierdut recoltele? Și nu și-au recuperat investiția? I-a recompensat statul? NU!

Nu vă mai dați cu presupusul voi care ați plecat de ani de zile din România, prin toate colțurile lumii. Nu vă condamn, că n-ați făcut-o de drag. Dar nu mai spuneți acum că românii stau prin cârciumi, pe ajutoare sociale. Înseamnă că nu sunteți sănătoși la cap. Se muncește în țara asta. Pe bani puțini, mult mai puțini decât afară, la un volum de muncă mult mai mare. Nu vezi oameni sănătoși să stea pe 170 de lei/lună. Suntem nebuni la cap?

Eu cumpăr produse de la cineva din Prahova, lângă Snagov. Are trei solarii de câte 100 de metri fiecare. Știți ce muncă presupune? Să cultivi răsadul la căldură iarna, să-l îngrijești ca pe un copil, să nu moară, să-l sădești, să-l îngrijești, recoltezi, să stai prin piețe de la 12 noaptea? Și cât credeți că câștigă? Vreo avere? După ce plătește și zilieri – puturoși din ăia – cu 100 lei/zi, plus mâncare? Tu ai face asta? Să plivești răsadul pe genunchi o zi întreagă? Și pentru cât?

România trăiește și prin oamenii ăștia. Terminați cu marotele, cu demențele, dacă nu cunoașteți România! Dacă vezi ziua în amiaza mare la un birt 5 oameni nu înseamnă că românii trăiesc din ajutorul social. Sunt fie pensionari, fie asistați care mai câștigă un ban suplimentar. Ca zilieri.

De ce nu vrem să gândim, ne lăsăm manipulați de orice prost? Să fim mai proști decât el? În țara asta se muncește. Punct. Cine susține altceva, e rupt de realitate. Dacă nu, e ceva mai rău. Ne distrugem stima de sine ca popor. Ne arătăm „inteligența”.

CONCLUZIA: Nu mai bate câmpii, că faci rău! Informează-te! Tu îți bați joc de români! „Harnicule”! Aici nu se muncește, se bea, plouă cu bani de la UE. De-aia supraviețuim noi!

Autor: Angelo Davidescu

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.