Care noi?
Ăștia care muncim la particular, sau „privații”, cum ne mai spune lumea.
Cei care nu așteptăm să ne dea cineva ceva de lucru. Ăștia care avem un calendar construit în jurul datei de 25 a lunii, ziua în care ai-dai, n-ai bani-te împrumuți pentru dări. Suntem cei cu ajutorul cărora se face bugetul țării. Cei pe a căror muncă e pus bir, mai bine de jumătate din cât avem pentru acasă la final de lună. Suntem treimea de populație care nu așteaptă ziua de salariu, ci ni-l producem în fiecare din cele 8 ore muncite pe muchie. Noi, ăștia pe care nu ne angajează mămica sau tăticu, ci suntem selectați pe competență, iar dacă nu dăm randamentul cerut, suntem concediați sau dăm faliment.
Despre noi e vorba.
Și nu. Nu mă înțelegeți greșit. N-am nimic cu bugetarii care ies în stradă pentru măriri de salarii. E dreptul lor. Și cred că merită mai mulți bani. Merită să trăiască frumos. Așa cum merităm cu toții. Profesorii, doctorii, polițiștii, ceferiștii, cei care lucrează la metrou… și toate celelalte categorii profesionale.
Merită.
Doar zic că MERITĂM ȘI NOI! Ceilalți. Merităm ca din taxele și impozitele plătite chiar de noi sau de patronii noștri să ne dea statul următoarele:
– al 13-lea salariu;
– bani pentru hrană;
– bani de haine;
– tichete de masă/cadou;
– tichete de vacanță;
– zile libere plătite (vacanțe), cât profesorilor și învățătorilor;
– salarii compensatorii când suntem dați afară;
– să ne dea sporuri de orice și să ni le adauge la salarii, la final de lună (acceptăm și bonuri de masă!)…
Atât!
E mult? Eu zic că nu. Că doar ne dă tot din banii pe care noi îi plătim la stat. Nu cerem să le rupă bugetarilor de la gură.
Iar dacă fac asta, jur că vom munci în continuare mai cu elan, vom da la stat ce e de dat, ca până acum, ca să-și poată da și lor măririle de salarii pe care și le doresc.
Nu, că visez!?
Cum cred că visez și la ziua în care firmele vor da jos guvernul, oricare ar fi el, printr-o grevă fiscală generală, care le-ar pune în cap și toți bugetarii. Poate așa, societatea va înțelege cu adevărat valoarea celor din mediul privat, cei care reprezintă sursa principală de venit a atât de darnicului și, de cele mai multe ori, inechitabilului stat.
Visez, clar!
Da’, cine știe!!
Preluare: Ziarul Ploieștii / Autor: Marius Marinescu
Stimate ANONIMUS, deontologia profesionala ar trebui să va oblige ca la preluarea unui material dintr-o alta sursa sa mentionati numele acesteia. In cauza este preluarea materialului “VREM ȘI NOI, ĂȘTIA MAI PROȘTI!” aparut in Ziarul Ploiestii, avandu-l ca autor pe jurnalistul Marius Marinescu. Va rog sa remediati cat mai urgent situatia, fiind vorba despre legea dreptului de autor!
Atât autorul inițial cât și copiatorul sunt grav in eroare și sunt subiectivi din cale afară.
Pe românește, nu va mai căcați pe voi că putem deja destul de când ați deschis gura.
Voi ăștia de lucrati la privat aveți dreptul să vă negociați salariul și dacă nu va convine să plecați în altă parte, aveți drepturi multe pe care alții, angajați la stat nu le au. Aveți dreptul la a face parte din societăți, parteneri, acționari, PFA, partide politice, etc. Aveți după caz, tichete de masa, asigurări medicale, bonusuri și tichete de vacanta. Nu aveți unde lucrați acum? Înseamnă că sunteți la patron și va trage in piept. Alții au, nu va convine, mutati-va… multinaționale sunt destule. Puteți eventual să aveți 2 joburi, ceea ce unii angajați la stat au interzis. Bineînțeles cu excepția politicienilor..aia au toate drepturile..pe aia sa ii înjurați și trageți de mânecă.
In rest, lăsati gargara și mâncătoria că nu faceți decat jocurile celor care au interes sa nu se coalizeze populația împotriva lor ca pe vremea rascoalelor și să le dea foc cu tot cu casa.