Lumea se duce înapoi, în evul mediu, în aplauzele idioților utili

0

Spuneam recent că globalismul tehno-financiaro-farmaceutic a transformat lumea într-un ocean digital ostil, stăpânit de corsari nemiloși care își fac singuri regulile și își plătesc „judecători” anonimi și imuni la răspundere pentru a sancționa dizidenții, delincvenții de opinie și „ereticii” care le pun oglinda în față, din când în când.

Mai spuneam, tot recent, că lumea este supusă politicii războiului sustenabil, permanentizat, care este o afacere bănoasă și o garanție că rentele, privilegiile și monopolurile ultra-profitabile ale stăpânilor economici și ideologici ai lumii de azi se vor menține și se vor amplifica. E un război întreținut cu mercenari – oameni de știință, doctori, economiști, scriitori, artiști, jurnaliști, influenceri, oengeuri, factcecări, militari de profesie, trupe paramilitare, actori în roluri de teroriști odioși sau de dușmani, oligarhi, lideri inspiraționali sau spirituali etc.

Corsarii și mercenarii sunt „instituții” ale evului mediu.

Lumea, deci, regresează.

Lumea se duce înapoi, în evul mediu, în aplauzele idioților utili.

Dar eu sunt conspiraționist, eu sunt controversat, eu sunt dubios, eu sunt rusofil sau chiar putinist*.

Iată, însă, ce spune Rand Corporation, un oenge main – stream:

„Epoca neomedievală este definită ca perioada istorică începută în jurul anului 2000 (deci, cam odată cu „evenimentul” din 9 septembrie 2001 de la WTC New York, n.n.) şi caracterizată prin slăbirea statelor, fragmentarea societăţilor, dezechilibre economice, ameninţări omniprezente şi informalizarea războiului. Condiţiile caracteristice ale neomedievalismului sunt deja evidente”.

Feel free to fact check.

Globalismul demențial și gerontocrat, inventarea unor crize pentru a face „necesară” acțiunea organismelor globale, torpilarea suveranității, eternizarea tehno-birocraților pe funcții și demnități publice, hegemonia serviciilor secrete, care își împart rolurile și pozițiile pe tabla de șah pe care mută marionetele politice prostificate – totul concură la regresul civilizațional și par a fi o invitație pentru creația unui nou imperiu, mult mai rău decât decadentul imperiu american, decât autoritaristul imperiu rus și decât totalitarul imperiu chinez.

Până atunci, însă, putem trece prin distopia Fraților cei Mari și prin anarhismul Triburilor Europei. Mulți și-au pierdut simțul vieții, mulți sunt mândri de asta, mulți au căpătat cinismul hedonist al ultimilor privilegiați ai decadenței pre-apocaliptice, mulți vor pieri. Din păcate, cei mai mulți vor suferi sau pieri nevinovați.

Link: https://www.bursa.ro/o-lume-neomedievala-construita-in-jurul-rivalitatii-dintre-sua-si-china-29331051

*toate aceste etichete mi le-ați pus atât voi, „urmăritorii” mei de pe feisbuc, cât și jurnaliștii, mai mult sau mai puțin atenți la înțelesul real al cuvintelor în limba română și la corespondența unor epitete/adjective cu faptele; sunt colectorul celor mai multe stigmate verbale exprimate în transcuvinte, adică în simboluri care înseamnă femeie sau fluture, dar se identifică drept pisică polițist sau gândac de Colorado

Autor: Gheorghe Piperea

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.