„Ofensiva ideologiei de gen este în plină expansiune, sub privirea îngăduitoare a Ministerului Educației!”

0

După scandalul legat de Școala Centrală din București, ai cărei elevi de la clasele a 7-a și a 8-a au fost duși să vizioneze un film ce promovează homosexualitatea, prof. Olimpia Popa, Director al Departamentului de Educație și Sănătate al Alianței Părinților, a avut o scurtă intervenție în cadrul emisiunii «Dincolo de propagandă», moderată de Andrei Gușă la Radio Gold FM, menită să clarifice situația și să expună opiniile Asociației.

Alianța Părinților susține cu fermitate faptul că filmul «Close» promovează fără doar și poate un stil de viață LGBT. „Cert este că se prezintă ‘o poveste romantică’ între doi adolescenți, iar cel care este neînțeles și căruia nu i se răspunde așa cum se aștepta la avansuri ajunge să se sinucidă. Elevii au plecat tulburați de la acest film. Câțiva au și ieșit din sală, semn că nu se simțeau confortabil. Alții au refuzat să meargă după ce au căutat mai multe informații pe Internet. Aceștia au fost minoritari, pentru că oamenii au tendința să se alăture grupului majoritar, și au fost făcuți să se simtă stânjeniți în clasă din cauza unor remarci ale profesoarei care voia să-i facă să se alăture grupului majoritar”, a evidențiat Olimpia Popa.

Între timp, se pare că și elevii Liceului «Emil Racoviță» din Brașov au fost duși să vizioneze același film, într-un cadru similar activității extracurriculare desfășurate în capitală. „Vorbim aici despre o acțiune organizată la nivel național, care face parte dintr-un șir de acțiuni. Ofensiva ideologiei de gen este în plină expansiune, sub privirea îngăduitoare a Ministerului Educației”, a atras atenția Olimpia Popa asupra acestui fenomen grav menit să le inoculeze viitoarelor generații un mesaj total nepotrivit vârstei lor.

Coaliția pentru Egalitatea de Gen, gruparea care a dorit introducerea capitolelor despre educația de gen în manualele școlare, își continuă activitatea în școli liberă și nestingherită, în pofida demersurilor Alianței Părinților de a-i stopa acțiunile. Într-un comunicat din 17 februarie 2023, se spune clar că elevii Școlii Gimnaziale «Nicolae Titulescu» din Caracal au participat la activitățile din cadrul proiectului «Egal» al acestei coaliții. Un alt proiect desfășurat de aceeași coaliție a promovat noțiuni de bază despre egalitatea de șanse și de gen, nediscriminare și prevenirea violenței împotriva fetelor și femeilor, publicul țintă fiind elevii mai multor școli atât din mediul urban, cât și din mediul rural.

„După cum vedeți, paravanul este același mereu și sună frumos: nediscriminare, prevenirea violenței, egalitatea de șanse a fetelor și femeilor cu bărbații, dar întotdeauna este trecut cu vederea faptul că ‘gen’ nu este sinonim cu ‘sex’ și că ‘gen’ este un construct social pe care îl promovează cei cu viziuni similare cu asociația pentru egalitatea de gen”, a punctat profesoara Olimpia Popa.

Preluare: solidnews.ro

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.