Începutul sfârșitului

3

Oamenii cu puțină imaginație, care-și pun steagul Ucrainei la profil, consideră că treburile sunt simple: Rusia a atacat fără motiv Ucraina, doar pentru că Putin, pe patul de moarte, vrea să refacă URSS-ul. Lumea liberă s-a mobilizat exemplar și pedepsește Rusia de-i sar fulgii și ajută dezinteresat Ucraina democratică să-și recupereze teritoriul, spre disperarea Moscovei care mai are puțin și e asaltată de victorioasa armie a celui mai mare lider politic al tuturor timpurilor, Zelensky.

Dacă ne dăm câțiva pași înapoi ca să privim lucrurile mai bine, o să vedem că toată această imagine este una falsă, construită foarte bine de propagandă. Paradoxal, propaganda este singurul capitol la care a excelat Kievul. Nu o să mai pun pe tapet motivul pentru care a pornit Rusia războiul, cei opt ani de război civil din estul Ucrainei, asasinarea programată a etnicilor ruși, comandourile batalioanelor naziste și așa mai departe. Aceste lucruri sunt deja istorie.

Realitatea momentului este că Occidentul a dat, la Vilnius, startul prăbușirii Ucrainei. „Lumea liberă” a spus „pas”: Ucraina nu numai că nu intră în NATO, dar dacă e să se pună vreodată problema intrării, va fi primită doar dacă își recuperează teritoriile. Ceea ce nu va putea face niciodată, cel puțin, nu în configurația actuală. După o lună și jumătate, ofensiva ucraineană bate pasul pe loc în „zona gri”, fără să fi atins măcar primele linii de apărare rusești. America nu vrea să dea F16, UK a transmis că tancurile sale Challenger să fie ținute în spatele frontului iar, în loc de proiectile explozive pentru artilerie, Kievul primește muniție cu dispersie, adică exact ceea ce acuza, anul trecut, Rusia că folosește pentru a comite crime de război. Dar lumea uită repede, acum că Ucraina primește astfel de arme, s-a pus batista pe tambal; dacă armele interzise sunt folosite de „cei buni”, e ok.

Așadar, sunt semne că Occidentul se pregătește să facă exitul din războiul ucrainean. Un război care, în ciuda declarațiilor, are un singur câștigător: SUA. America a reușit să deconecteze economia UE de cea a Rusiei. Din punct de vedere economic, UE regresează și se dezindustrializează, ajungând dependentă energetic – și, în viitor, alimentar și industrial – de SUA. America a reușit să distrugă stocurile de arme ale Europei; țările europene vor trebui să comande armament nou industriei de profil din SUA. De ce din SUA? Oficial, din motiv de standardizare a armamentului; adevărul este că Europa nu mai poate construi nimic: gazul e tot mai scump. Din punct de vedere politic, toată Uniunea Europeană este acum controlată de la Washington.

Noi, care, mai mult ca sigur, ne vom învecina cu Rusia, continuăm să bagăm bățul prin gard, pentru că ni se pare că ar fi o opțiune bună. România nu mai există de mulți ani ca stat independent; rămâne de văzut cât va mai rezista ca stat. Forțele centrifuge și-au mărit turația și vin vremuri care nu prevestesc nimic bun. Indiferent ce v-ar spune politicienii dumneavoastră preferați.

Preluare: desteptarea.ro / Autor: Răzvan Bibire

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

3 COMENTARII

    • Domnule, ura vă întunecă rațiunea, „dreapta judecată”, cum se spune în popor, în acest articol nimeni nu „ține” cu nimeni, pentru că nu este un meci, ci se deplânge o stare de fapt, în care oameni nevinovați își pierd viața și au de suferit din cauza unor „neînțelegeri” la nivel înalt. Se deplânge de asemenea propaganda, care vă împiedică și pe dumneavostră să vedeți adevărul și faptele, printre care acela că nu există popoare „rele” și „bune”, că rușii, ca popor, cum vă exprimați, nu sunt „nedemni” de milă. Ne-am dori foarte mult să existe îndreptate pentru dvs și toți cei ca dvs, mulți, care să ajungă astfel să nu mai susțină războiul, adică moartea și suferința, doar pentru că „țin” cu o tabără și sunt spălați pe creier de o altă propagandă, decât cea pe care o consideră „putinistă”. Din păcate, este absolut imposibil, în condițiile în care întregul mod de gândire vă este controlat și dirijat și v-ați îndepărtat însăși de condiția de OM, care respinge crima, în orice condiție.

  1. Catre Anonimus
    Nu va mai pierdeti vremea si nervii cu R.D.O. L-am intalnit si pe alt site, cu aceleasi pareri stangiste, corecte politic, globaliste. Nu are ce cauta aici, e din alt film.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.