Nu sunt accidente. E normalitate

0

Doi tineri au murit lângă stațiunea 2 Mai după ce au fost pulverizați de un autoturism condus de un tânăr drogat. S-a ajuns la momentul accidentului după ce două echipaje de poliție l-au lăsat în pace. Se vorbește despre mită, influență și carențe în sistem. O femeie drogată a omorât un copil de trei ani, într-un accident pe o stradă din Brăila.

Două persoane au murit în week-end, iar alte câteva zeci sunt spitalizate după o serie de explozii la o stație GPL care funcționa de trei ani fără nicio autorizație. Se vorbește despre mită, influență și carențe în sistem.

O tânără a murit singură în spital după ce a fost ignorată timp de 7 ore de medici. O altă tânără a avut ceva mai mult noroc. A născut după ce medicii voiau să o opereze de hernie, nimeni neștiind că e însărcinată. Asta, după ce o altă femeie a născut pe trotuar, în fața unui alt spital, după ce a fost alungată de alți medici.

Din păcate, toate aceste evenimente sunt tratate ca niște accidente. Departe de a fi vorba de așa ceva. E normalitate.

Nu sunt accidente, sunt situații care vorbesc de multe alte lucruri: carențe grave în sistemul de sănătate, lipsă de empatie, influența care presează sistemul Ministerului de Interne, corupție, delăsare, drogurile care acaparează nu numai tineri fără minte, ci și adulți cu bani, banii negri din administrațiile locale, baronii locali care dirijează afaceri de milioane de euro.

Fiecare dintre noi are cel puțin o poveste care amintește despre fapte asemănătoare. Drogați care se urcă nonșalant la volan, însă poate ceva mai norocoși. N-au omorât încă pe nimeni. Găuri în sistem prin care se permit afaceri de milioane de euro, inclusiv cu carburanți. Povești din criptele unor spitale.

E evident, pentru că nu e prima dată când se întâmplă asta: nu vom învăța nimic nici de această dată.

Subiectele legate de maternități și de drogații la volan sunt deja moarte. În câteva zile îi vor îngropa și pe cei din Crevedia.

Explozii la o stație GPL din județul Dâmbovița: peste 50 de victime, dintre care 43 activează în MAI. Arafat: Firma funcționa fără autorizație

Tânăra de 25 de ani care a murit în Maternitatea din Botoșani nu a primit îngrijiri timp de 7 ore

Poliția anunță primele demiteri după accidentul de la 2 Mai: adjunctul IPJ și trei șefi. Plângere penală pentru polițiștii care n-au testat șoferul pentru droguri

Preluare: turnulsfatului.ro / Autor: Alin Bratu

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.