O țară nenorocită de lichele

1

Hala nouă Obor, la mezelurile (complet naturale, inclusiv parizerul) și pâinea secuiască, dar unde găsesc și cel mai bun cașcaval, mult peste cele titrate din alte țări cu tradiție veche în brânzeturi maturate: Torockoi (extra maturat), făcut în județul Alba.

E ceva special, pour le conneseur Ghinion, nu-l mai aveau, se dăduse tot. Îmi atrage atenția untul făcut în Ungaria de 83% grăsime, 10 lei. Lângă el, un unt făcut tot în secuime, aceeași cantitate, dublu preț – 20 lei.

Aici se vede politica maghiară (UE, în general) de subvenționare în agricultură; de asta a ajuns și untul franțuzesc mai ieftin decât cel românesc.

Cea mai delirantă politică în agricultură din UE este a României. Industria alimentară a fost falimentată cu osârdie criminală, tocmai ca țara să nu producă mai nimic, să devenim o piață de desfacere pentru produsele lor. Iar forța de muncă ieftină locală să plece la cules de sparanghel, căpșuni șamd.

Mă umplu de scârbă când mă gândesc la aceste gunoaie trădătoare care au distrus o țară cu potențial enorm. O țară care putea să dea de mâncare la jumătate de Europă, o țară bogată, o țară agricolă, importă peste 70% din alimente…

Autor: Iulian Capsali

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Lovitura de stat din 1989, a fost bine orchestrata, cu un scop precis. De obicei, s-a dovedit de-a lungul istoriei ca loviturile de stat, au neajunsul ca toata drojdia societatii si lichelele ajung la putere si distrug mai rau tara respectiva… de multe ori a trebuit sa treaca multe zeci de ani ca tara respectiva sa-si revina. Nu stiu ce se v-a alege in viitorul apropiat de Romania. Pacat de frumusetea acestei tari, pentru multi semeni de-ai nostrii banul l-a inlocuit pe Dumnezeu. Consumismul a ajuns litera de lege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.