Se întâmplă la Oradea!

0

La Oradea s-a dat jos statuia lui Mihai Viteazul și se amplasează statuia lui Ladislau al Ungariei.

Mihai Tîrnoveanu, de la organizația «Calea Neamului», a făcut o listă a monumentelor personalităților românești care au fost demolate sau „rearanjate” în Transilvania:

Nu, nu-l pun la loc pe Mihai Viteazu, ci îl pun în Cetate pe regele Ungariei, Ladislau I. Statuia a început să fie asamblată. Mai clar de atât nu se poate.

A fost o ”întâmplare” că la Sibiu în loc de Horea, Cloșca și Crișan, în centru este călăul lor, Brukenthal.

A fost o ”întâmplare” că la Turda, Avram Iancu încurca „arhitectura” fondurilor europene din centrul orașului.

A fost tot o ”întâmplare” că la Carei s-a proțapit tot în centru, statuia autorului imnului Ungariei în timp ce Monumetul Ostașului Român va fi îngrădit de plăci din beton?

Tot o ”întâmplare” a fost si că la Alba Iulia, acolo unde de 1 Decembrie defilează unii în uniformele Armatei Imperiale Habsburgice, s-a ridicat statuia lui Bethlem, fost principe al Transilvaniei.

Tot ”întâmplare” a fost că Emanuil Gojdu, tot la Oradea, a fost mutat din centru intr-un parc, iar Mihai Eminescu a stat intr-o cușcă de lemn vreo 4 ani…

”Întâmplător”, la Cluj-Napoca, Lucian Blaga, Mihai Eminescu si Memorandiștii au fost lăsați fără soclu și fără nume.

Desigur tot ”întâmplător”, la Valea Uzului unii nu au loc de crucile eroilor armatei române…

Dar cine a fost sceptic și a considerat toate astea doar niște ”întâmplări”, se mai îndoiește acum că de fapt totul se înscrie într-o strategie de ștergere a identității, istoriei, memoriei naționale românești din Transilvania? Adică mai clar de atât, ce vreți: în locul lui Mihai Viteazu este Ladislau al Ungariei!

Când locul e curățat de români, golul este umplut de străinii ce se vor aici stăpâni!

Până când vom răbda?

Autor: Mihai Tîrnoveanu

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.