Fără soluții. Care este numărul „acceptabil” de civili morți?

1

Până unde ar trebui să meargă riposta armatei israeliene în urma atacului Hamas din 7 octombrie? Care este numărul „acceptabil” de civili morți, pe lângă unii lideri ai organizației palestiniene? Ce rol are ONU, în afară de a furniza comunicate de presă despre rezultatul unor voturi complet inutile?

De trei săptămâni, Fâșia Gaza a devenit un adevărat poligon de tragere cu ținte în mișcare. O vânătoare de inamici ai statului Israel cu metode departe de a fi chirurgicale. Rezultatele se văd în statisticile Ministerului Sănătății din Gaza, pe care președintele Biden le neagă fără a fi convingător. Civilii morți raportați de palestinieni ar fi mult mai puțini, deși este pentru prima dată când americanii contestă cifrele, potrivit ONU.

Peste 7.000 de persoane ucise, dintre care 2.900 copii, în doar trei săptămâni de bombardamente. Greu de estimat unde se va opri statistica, însă deocamdată avem aproape 5 palestinieni morți pentru fiecare israelian ucis în atacul din 7 octombrie. Decalajul se va mări, evident.

Există informații că bombardamentele ar fi continuat și în sudul Fâșiei Gaza, acolo unde palestinienii au fost îndrumați să se retragă. Dacă până acum cei peste 2 milioane de locuitori ai fâșiei erau ținuți fără apă, combustibil și alimente, mai nou a picat și rețeaua de telecomunicații (telefonie mobilă plus internet). Așa că eventuale atrocități vor fi imposibil de transmis în timp real.

„Anihilarea teroriștilor Hamas” este o iluzie. Nu se va întâmpla, fie și dacă Israelul va raporta, la final, uciderea fiecărui membru Hamas cu cotizația plătită la zi. Seamănă ca două picături de apă cu iluzia vândută de politicieni, experți și mass-media cu privire la rezultatul războiului din Ucraina. „Îi vom învinge pe ruși” este similar cu „Vom extermina terorismul Hamas”. Violența sporită, nediscriminatorie față de civili, va aduce pe viitor un plus de violență drept răspuns.

În acest context, prestația Organizației Națiunilor Unite este de un cinism fără margini. Votul Adunării Generale (120 pentru, 14 împotrivă și 45 de abțineri) de încetare imediată a focului în scop umanitar și eliberarea civililor luați ostatici a fost vehement contestat de reprezentantul Israelului („O infamie!”). Tragerile de zi și de noapte în poligonul Gaza trebuie să continue, indiferent de numărul victimelor colaterale.

ONU a devenit un ONG global perfect inutil. O platformă de Public Relations prin intermediul căreia diverse state încearcă să-și impună agendele. Rezoluțiile Adunării Generale nu sunt altceva decât un pur exercițiu de imagine – un text preluat de agențiile de știri cu unicul scop de a influența opinia publică.

România, prin ambasadorul Ion Jinga, s-a abținut. Cu alte cuvinte, nu știm dacă rezoluția este bună sau rea, nu ne duce capul, nu-i treaba noastră – îl lăsăm pe Netanyahu să decidă. În fond, când anume în ultimii 75 de ani au fost respectate rezoluțiile ONU de către Tel Aviv?

Organizația Națiunilor Unite, port-stindardul globalismului fără niciun Dumnezeu, ar trebui desființată acum, pe loc. Este de neînțeles de ce state ca Rusia sau China, care pretind că Occidentul s-a degradat ireversibil, continuă să participe cu entuziasm la acest spectacol „democratic” grotesc.

Din nefericire, în Orientul Mijlociu nu asistăm la un război în sensul clasic, ci la o vânătoare de civili și teroriști, laolaltă. Iar strategia aleasă de guvernul Netanyahu va conduce la și mai multă violență, nicidecum la „soluția cu două state”.

Autor: Adrian Onciu

 

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Dat fiind că America va fi ușor-ușor sfâșiată pe două fronturi – Israel și Ucraina – și nici nu pare pregătită să atace Iranul, rezumându-se doar la amenințări fără conținut și lipsite de finalitate, perșii au decis fără menajamente la ONU că țara lor va interveni în conflictul palestino-israelian dacă yankeii vor continua să sprijine genocidul israelian în teritoriile palestiniene. Ministrul de externe, Hossein Amir Abdollahian, tocmai ce a declarat acest lucru direct de la tribuna ONU din New York: „Astăzi, la New York, la ONU, le spun deschis politicienilor americani care prezidează acum genocidul în Palestina: nu salutăm răspândirea războiului în regiune. Dar vă avertizez: dacă genocidul din Gaza continuă, nimeni nu va fi protejat de această flacără”, a spus șeful Ministerului iranian de Externe.

    Cei care au urmărit politica americană de-a lungul anilor, cu siguranță, își amintesc de întâlnirea dintre Bill Clinton și fostul prim-ministru israelian Ehud Barak alături de fostul președinte al Autorității Naționale Palestiniene Yasser Arafat. Clinton a spus că i-a mai rămas o problemă de rezolvat înainte de încheierea mandatului, aceea de-a încheia un tratat de pace între evrei și palestinieni. Arafat a răspuns că nu poate da moscheea Al-Aqsa, moschee solicitată atunci de israelieni. În acel moment, Ehud Barak a tăcut, iar Clinton a rostit o frază remarcabilă care s-a dovedit a fi foarte relevantă astăzi: „S-ar putea să nu semnezi acum, dar reține că va fi vărsat atât de mult sânge, încât vei regreta mai târziu.” Iată rezultatul: mii de palestinieni nevinovați uciși!

    Din păcate, războiul din Orientul Mijlociu va continua, cred, cel puțin trei-patru luni, timp suficient să se adauge alte vieți în ucigașul malaxor iudeo-american.

    Cât despre ONU, acesta reprezintă cea mai mare lojă masonică a lumii, care unește toate națiunile, reprezintă schema cea mai diabolică prin care se va realiza guvernarea mondială, reprezintă cea mai mare amenințare pentru libertatea, suveranitatea și independența popoarelor, care vine sub masca „păcii mondiale” din partea acestei organizații. Cu toții ne amintim de cei 1,7 milioane de morți în urma operațiunii militare americane „Furtuna din deșert” cu sprijinul fără rezerve al ONU, dar care – s-o citez Madeleine Albright, secretarul de stat de atunci – „au meritat prețul”. Concluzia? NU există un număr acceptabili de morți, câtă vreme „se rostogolesc” sume imense de bani între contractorii militari, subcontractorii serviciilor de informații, instituțiile financiare și persoane extrem de bogate care controlează din umbră desfășurarea întregii activități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.