Iată magnifica teorie economică premiată anul acesta cu Nobel

1

Nu știu dacă știrea de mai jos e de râs sau de enervare la culme.

Iată magnifica teorie economică premiată anul acesta cu Nobel:
Femeile măritate sunt plătite cu salarii mai mici DIN CAUZA bărbaților lor.

Se întâmplă asta pentru că bărbații însurați caută locuri de muncă mai bine plătite, unde muncesc mai mult.

De vreme ce muncesc mai mult la servici, bărbații însurați au mai puțin timp pentru treburi în gospodărie.

Dat fiind acest fenomen, muncile casnice revin predominat nevestelor lor. Având mai puțin timp și mai puțină energie rămase de cheltuit, femeile măritate primesc salarii mai mici de la patron.

Așadar, femeile nu sunt plătite mai puțin pentru că muncesc în medii cu șefi/manageri misogini, ci pentru că au soți misogini, care le tratează implicit rău, muncind mai mult pentru salarii mai mari, în detrimentul muncii în gospodărie.

Deci, bărbații însurați sunt niște misogini pentru că muncesc mai mult și implicit responsabili pentru inegalitățile de gen. Clișeic, căsătoria tradițonală e o idee greșită. Celibatul și căsătoriile progresiste, nu.

Cred că Black Rock, Vanguard, StateStreet și restul marilor proprietari de afaceri cu sute de milioane de angajate sunt de-a dreptul fericiți acum: bieții de ei încercau de vreo 20 ani să pară preocupați de inegalitatea de sex, cheltuind fanfaronard sute de milioane de dolari cu teorii de tip ESG, CSR, raison d’être etc. și cu legi care impun birocratic un număr minim de angajate/șefe în întreprinderi și instituții publice…

Teoria îi aparține premiatei cu Nobel pentru Economie pe anul 2023, Claudia Golden, profesoară la Harvard.

Cu puțin timp în urmă, premiul Nobel pentru medicină fusese acordat celor doi știincioși care au pus la punct procedura de preparare a vakseenului cu ARNmesager, un ser experimental care a făcut ravagii printre “imunizați”.

De ce se duce lumea pe copcă, sub ochii noștri?

Pentru că imbecilii planetei au ajuns premianți Nobel.

Pentru că avatarurile lui Mengele au ajuns premianți Nobel.

Pentru că demenții cu pretenții mesianice fabrică și mută norii, poluându-i “științific”, taie și îngroapă “ecologic” milioane de hectare de pădure și practică ingineria socială ca și când lumea ar fi un imens laborator de testare a științelor voioase și dobitocești.

Tocmai de aceea, războaiele au început să poarte simboluri apocaliptice. Atacatorii vin acum din cer, cu parapanta, străpungând (mult prea ușor) cupola de fier a “spațiului sigur” simulat digital…

O lume simulată poate dispărea printr-o mișcare de baghetă magică, instant…

Autor: Gheorghe Piperea

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Modalitatea de atribuire a premiului Nobel reprezintă încă un episod care-i strâns legat de psihologia maselor. Și numai de asta. Și Obama a primit aceeași distincție în 2009 pentru „pacea” pe care a promovat-o ca președinte al SUA, fără să se ia în considerare că a fost implicat în șase războaie, unele dintre ele fiind începute de către administrația sa. Mai menționez aici pe Adolf Hitler propus, printr-o scrisoare adresată Comitetului norvegian al Premiului Nobel, de către parlamentarul suedez Erik Gottfrid Christian Brandt, care nici pe departe nu era vreun nazist înfocat ci un antifascist recunoscut, ce provenea dintr-o familie de prelați din sudul Suediei. Nu-i mai trec în revistă pe laureații (de-a lungul timpului, desigur) premiului Nobel în domeniul fizicii, care sunt toți inventatori ai armelor nucleare, nici pe aceia pentru pace, care au fost miniștri de război, criminali de război, teroriști pe post de secretari de stat (vezi Kissinger care, pe lângă o mulțime de lovituri de stat orchestrate cu ajutorul CIA, a căpătat prestigioasa „recompensă” chiar în anul – 1973 – în care a declarat că pensionarii ar trebui eutanasiați, deși azi, la 100 de ani cât numără, fostul politician nu se cere eutanasiat 🙂 etc.

    Este limpede, că premiile s-au politizat, că NU mai este importantă valoarea, ci simbolul politic. Dl. Piperea nu-mi aduce noutăți! Sunt interesele macrofinanciare în spatele Nobelului care ne depășesc pe noi, muritorii de rând.

    Oare-și mai amintește cineva de românca Ştefania Mărăcineanu a căror invenții revoluționare (radioactivitatea artificială) au fost la un pas de Nobel? Cercetătorii francezi, cum ar fi Irene Curie, și-au însușit (prin furt) invențiile româncei, câștigând astfel cel mai râvnit premiu științific. O altă nedreptate alături de aceea a descoperitorului insulinei, Nicolae Paulescu.
    Să-l citez pe Lev Tolstoi, care a refuzat înalta distincție, „E de mirare tăria oamenilor proști, care nu gândesc. Și cum ar putea fi altfel? Cel care gândește știe cât de complicată este orice afirmație inteligentă, cunoscând, în același timp, și cât de îndoielnică este.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.