Noul film «Albă ca Zăpada»: „Ea nu va fi salvată de prinţ şi nu va visa la dragostea adevărată”

1

Actriţa Rachel Zegler, care o interpretează pe eroina principală din noul film Disney «Albă ca Zăpada», este, și ea, lovită de sindromul atoateștiitorului, al progresistului de astăzi, care crede despre sine că a atins desăvârșirea evoluției umane și știe cel mai bine, mai bine decât înaintașii săi din toate epocile. Ea a criticat filmul original din 1937. Vorbind pentru «Variety» despre noua producţie, americanca de 22 de ani a descris filmul original din 1937 ca fiind „extrem de înapoiat în ceea ce priveşte ideile despre femei”.

Ea a fost întrebată dacă publicul ar fi normal să se aştepte la o versiune mai modernă a basmului «Albă ca Zăpada». „Nu mai este 1937. Ea nu va fi salvată de prinţ şi nu va visa la dragostea adevărată. Ea visează să devină un lider neînfricat, corect, curajos şi adevărat. Este o poveste cu adevărat uimitoare în care se vor regăsi tinerii din întreaga lume”, a spus ea.

Aceste declarații despre reeditarea povestirii tradiționale circulă pe TikTok stârnind numeroase reacţii. Cele mai multe comentarii susţin că temele romantismului şi iubirii într-un basm nu pot fi considerate depășite. „Înţeleg că vor să o facă pe Albă ca Zăpada mai puternică, dar nu este nimic în neregulă în a fi salvată de un prinţ”, spune un comentator. „Dacă producţiile urăsc atât de mult complotul, de ce nu au creat o poveste complet diferită?”, a spus un alt internaut, neînțejegând, de bună seamă, tendința progresistă de rescriere a istoriei, inclusiv a celei cinematografice, în acord cu conpepțiile sale „avansate”.

Un utilizator a răspuns declarațiilor lui Rachel Zegler într-un videoclip postat pe TikTok: „Ai dreptate, nu mai este 1937. Şi ştii de ce nu mai este nevoie ca femeile să aleagă între carieră și dragoste? Le putem avea pe amândouă”.

„Sunt o feministă, dar nu avem nevoie de remake-uri în care personajele originale devin cumva simboluri feministe. În artă, ar fi firesc să existe personaje diverse, dar când fiecare personaj feminin are o ştampilă de emblemă feministă, întreaga industrie cinematografică devine plictisitoare”, a reacţionat utilizatorul shikalord într-un alt videoclip.

La începutul lui 2023, fotografii ale distribuţiei au fost dezvăluite de compania de producţie. Publicul a descoperit că Albă ca Zăpada nu era însoţită de cei şapte pitici, ci de „creaturi magice”. În ianuarie, actorul Peter Dinklage («Game of Thrones») a condamnat stereotipurile persoanelor cu nanism din «Albă ca Zăpada». „Încă mai spui această poveste de modă veche despre şapte pitici care trăiesc împreună într-o peşteră”, a spus el la podcastul lui Marc Maron.

Studiourile Disney au comentat ulterior în «The Hollywood Reporter»: „Este necesar să evităm să întărim stereotipurile din filmul de animaţie original. Avem o abordare diferită cu aceste şapte personaje şi ne-am consultat cu membri ai comunităţii celor cu nanism”.

Unii utilizatori TikTok au criticat, de asemenea, producţiile «Disney» pentru că au ales-o pe Rachel Zegler ca actriţă principală. Potrivit membrilor platformei, actriţa, care este de origine columbiană şi poloneză, nu se potriveşte cu personajul cunoscut pentru că are pielea …„albă ca zăpada”.

Publicul se va reîntâlni cu actriţa Gal Gadot («Wonder Woman») în rolul Reginei malefice.

Noul film «Albă ca Zăpada» va ajunge în cinematografe pe 20 martie 2024.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. N-am stat să citesc aberația de articol! Dar cine o salvează pe Albă ca Zăpada, cumva vreo lesbiană în trend cu progresismul idiot al occidentalilor? Cu siguranță, NU va visa la dragostea adevărată, ci la conturile din paradisurile fiscale ale vreunui transgender, va visa, de asemenea, la vreun fraier/fraieră care să-i ofere mausoleul Taj Mahal și musai cumpărături în Dubai cu odihnă și recreere la Burj Al Arab! Ba, ar merge și-un spa de relaxare la Marquis Los Cabos, că doar merită deconectarea fiindcă e DOAR frumoasă! Nu și deșteaptă! În fond, e în trend prostia, trebuie să fie și personajul de basm la fel de superficial și cretin precum sunt oamenii din ziua de astăzi, care încearcă să-l „metamorfozeze”. Dacă ar fi știut Frații Grimm în ce abominațiune se transformă povestea lor, cu siguranță, NU ar mai fi scris-o!
    Vă recomand „Mașa și Ursul”, ieșiți mai câștigați!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.