Rețeta e aceeași: Crearea unei mari emoții colective care să justifice apoi toate ticăloșiile posibile

0

De-o vreme, în războiul ei cu Lumea, America e în căutare de dușmani. Unii pe care să-i bată, așa ca lumea să vadă cine-i jupânul și să se teamă. Și la început, și-a ales ea un dușman mare care-i stătea în gât și-o încurca. Unul pe măsura ei, Rusia. Pe care însă voia s-o bată prin interpuși, nu direct. Cred că n-aveți vreun dubiu că dacă Rusia pierdea, SUA se urcau cu picioarele pe ce-a mai rămas din Ucraina clamând victoria ca fiind de fapt a ei.

Și-n timpul ăsta se uitau după o altă Ucraina, Taiwanul, cu care să-i bată pe alții care-i stau în gât, chinezii. Cum taiwanezilor nu le-a plăcut, iar chinezii au mârâit urât, au lăsat-o și-acolo baltă.

Deci, pană la urmă, America a înțeles că nu e de glumă cu nici unul dintre cei doi, nici în parte și cu-atât mai puțin împreună. Și-atunci, s-au gândit să-i zică Israelului: băi, că tot ne ești dator, nu vrei să fii Ucraina noastră? Ca să-i batem pe persanii de la Teheran. Că-s niște răi cărora li se rupe de noi? Și cu ocazia asta te scăpăm definitiv și de palestinienii din Gaza. Ce zici, te bagi? Și ascultători, evreii au zis, da, cum să nu? Și-apoi dă-i și luptă cu tot ce vi s-a servit la tv în zilele astea.

Rețeta e aceeași pe care-ați mai văzut-o. Crearea unei mari emoții colective care să justifice apoi toate ticăloșiile posibile. Una la care s-au înhămat acum toți propagandiștii media pe care-i știți deja.

Ca o paranteză, vă mai spun și că duminică, în Cabinetul de Război de la Tel Aviv au fost unii furioși care au cerut folosirea unei arme cu neutroni în Gaza. Armă care ucide tot ce e viu fără să contamineze terenul. Ca să termine definitiv cu „animalele” alea, cum le spunea ministrul israelian al apărării. Să rețineți asta! Că spune foarte multe despre o țară care-și aduce aminte de ONU, Dreptul Internațional sau Convenția de la Geneva doar atunci când e vorba de cetățenii săi. Pentru ceilalți e valabil doar ce cred ei că le trebuie.

Deci, în tot contextul ăsta încordat, televiziunile ne țin cu sufletul la gură de vreo două zile, că armata israeliană intr-acuși, imediat, în Gaza. Totul e pentru a pune presiune pe Iran care să asmută Hezbolahul din Liban asupra Israel, oferind astfel pretextul mult dorit de SUA pentru ca împreună să atace „justificat” Iranul. Și dând astfel foc întregii Arabii și indirect, Europei. Și ca noi să ne obișnuim cu sentimentul ăsta al urii, terorii și războiului.

Singura problemă aici e că Lumea n-a mai fost așa „afectată emoțional” de propaganda lor așa cum credeau ei. Și în mare parte s-a solidarizat cu palestinienii. De aici, deja Franța și Germania au interzis orice fel de manifestații proarabe amenințându-i cu arestarea pe eventualii participanți. Iar Italia mai nou, „se teme de atentate teroriste”. Ați înțeles, da? S-ar putea să vedem și din astea, ca să fim tentați să ne situăm, nu-i așa de partea binelui propovăduit de America și Israel.

Speranța mea rămâne că până la urmă americanii vor înțelege ce viespar sunt pe cale să stârnească și că de fapt nu se vor bate doar cu Iranul, ci cu întreaga lume musulmană. Și-s semne că se întâmplă. Mai ales c-o pot întoarce c-au adus pacea prin periplul lor diplomatic fără precedent de azi, acolo. Mai multe nu știu să vă spun acum. Doar că aceia care le cer palestinienilor din Gaza să stea pe loc știu ce fac. E acum singura cale de a evita războiul.

Tot ce am scris e părerea mea personală care nu caută să convingă pe nimeni de nimic. Sunt gândurile și îngrijorările mele de acum bazate pe logică și informațiile publice la care-am avut acces. Și pe care, vi le-am împărtășit și vouă. Ca să știți! Iar dacă vi se pare c-am bătut câmpii, vă rog să mă scuzați.

PS: vreau să fiu bine înțeles! Nu susțin și n-am susținut niciodată violența de orice fel și din orice parte ar veni ea! O detest profund! Mai cred însă în libertatea de exprimare. Un drept câștigat de noi cu jertfe. Și la care eu cel puțin, nu-s dispus să renunț.

PPS: deja așa cum prevedeam, au apărut și teroriștii, în Franța deocamdată. Ocazie cu care, Macron va merge PERSONAL la fața locului. Aha!

Weekend liniștit, prieteni!

Autor: Adrian Adi Pieptu

 

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.