Se pare că ordinul pe unitate e un val de islamofobie care să justifice orice excese ar face Israelul în Orientul Apropiat

1

Se pare că ordinul pe unitate e ca, după necesarul val de rusofobie care să justifice războiul tâmpit din Ucraina, să urmeze un val de islamofobie care să justifice orice excese ar face Israelul în Orientul Apropiat.

Există oameni pe care i-ai crede serioși și care îți spun cu toată convingerea că între Israel și lumea musulmană e o non-alegere, pentru că evreii sunt civilizați și „de-ai noștri”, pe când musulmanii sunt prăpădiți, primitivi, fanatici, pun bombe și înjunghie.
Sigur, dacă ne uităm la realitatea de moment, așa pare să fie.

Să nu uităm însă că în urmă cu nici 100 de ani prin Europa nu găseai picior de musulman care punea bombe, în schimb îi aveai pe alde Max Goldstein și Leon Lichtblau, care puneau bombe în Senatul României 〈Citește: Primul atac terorist din istoria României, pe Herschel Grynzspan care omora un diplomat german la Paris sau organizația sionistă Irgun care dinamita ambasadele Marii Britanii oriunde le prindea.

Furia evreilor s-a potolit din momentul în care au căpătat propriul stat, pe când furia musulmanilor pare să fi început din momentul în care marile puteri occidentale au început să le aducă, fără să le fi cerut nimeni, „fridăm și dimacrăsi”. Cine credea că devastarea bestială a Orientului din ultimii 30 de ani (de la primul război din Golf încoace) va rămâne fără urmări, are posibilitatea să se căiască. Valurile alea de „radicalizați” ar fi stat bine mersi în țara lor și „radicalismul” lor s-ar fi manifestat citind din zori și până-n seară Coranul.

Credeți că dacă vă apucați să le tundeți perciunii tuturor evreilor din Ierusalim și să-i împrăștiați în patru zări, interzicându-le dreptul de a avea o țară a lor și a trăi în liniște în legea lor, ei vor rămâne cuminței ca niște miei duși la tăiere?

Mai gândiți-vă.

Aseară, după ce au bombardat spitalul din Gaza, IDF-ul a făcut prostia să se și laude cu chestia asta vreo 5 minute pe Twitter, până când probabil că au început să sosească știrile din teren care arătau că s-a produs acolo un adevărat măcel. Dându-și seama de consecințele unei asemenea crime de război, au început să pierească la greu evenimentul, zicând că de fapt palestinienii și-au trântit singuri o ditamai bomba-n cap. Știm că e acțiune concertată de PR pentru simplul motiv că nici măcar n-au avut inteligența să o facă mai diversificat: probabil nenorocirea a fost atât de mare încât toate conturile-cheie (inclusiv contul lui Bibi Netanyahu) s-au panicat și au folosit aceeași frază-cheie livrată lor de oamenii de PR: „Cei care ucid copiii altora ajung să și-i ucidă și pe ai lor”.

Acesta e un semn clar că am avut de-a face cu o acțiune de PR concertată, menită să „corecteze” ceva nasol, nasol rău, în ochii opiniei publice. Sute de oameni importanți din statul și din intelighenția israeliană nu puteau gândi la unison cu aceleași cuvinte decât dacă respectivele cuvinte le-ar fi fost livrate pe tavă de o agenție de PR și dacă tragedia era una de proporții cosmice.

Problema e că de acum Occidentul începe să se încurce definitiv în propriile minciuni. Chiar dacă palestinienii ar fi dispus de o asemenea armă care să distrugă dintr-o lovitură ditamai spitalul, și chiar dacă tragedia s-a petrecut din cauză că arma respectivă a deviat de la traiectorie, de vină pentru tragedie e tot faptul că într-o zonă civilă se desfășoară o operațiune militară. Se poate pune întrebarea: ce caută luptătorii Hamas acolo, de ce fac scut uman din civili, aducându-i la exasperare pe israelieni care, iată, n-au de ales și trebuie să bombardeze obiective civile? Dar dacă întrebarea asta e legitimă, atunci nu te poți abține să nu întrebi de ce pe celălalt front armata ucraineană a făcut „Verdun” din orașe precum Mariupol sau Bahmut? Adică, e crimă de război să folosești civilii pe post de scut doar în Gaza, nu și la Mariupol, cum au făcut ucrainenii și cum continuă să facă, militarizând orașele și băgând tancuri printre blocuri?…

Nimeni nu se naște „terorist”, e pur și simplu inuman să crezi că musulmanii sunt teroriști din naștere. Că ăia visează de mici să omoare „cruciați” și, așa cum copilul occidental crește cu consolă de jocuri și ultimul sortiment de toblerone pentru că așa vor mă-sa și ta-su, copilul musulman crește cu iataganul sub cap și cu fotografia nu știu cărui martir fiindcă așa vor mă-sa și ta-su. Occidentul a făcut câteva greșeli majore, în primul rând faptul că a zgândărit acolo mușuroiul de furnici, în al doilea rând că a crezut în aberația asta numită „multiculturalism” și a importat cantități masive de musulmani fără să le ceară acestora și interiorizarea normelor sociale și a cutumelor culturale occidentale. Acolo unde există comunități multiculturale care au trecut proba timpului – chiar la Ierusalim, de pildă, sau la noi în Oradea – există niște norme sociale comune și niște cutume culturale foarte clare pe care le respectă toate comunitățile.

Nu știu cui slujește acest nou conflict din Orient, apărut parcă de nicăieri. Astăzi e clar că acțiunea Hamas din data de 7 octombrie era imposibilă fără pasivitatea premeditată a Mossadului și a IDF. Ceea ce înseamnă că a existat un scop în tolerarea acelei acțiuni. Dar nu știm ce scop. Dezbărarea de incomodul fiasco din Ucraina?… E posibil, având în vedere că la anul urmează alegeri în SUA, UK și UE, și ar fi bine (mai ales la americani) să se intre în aceste alegeri pe fondul unui război câștigător, nu al unuia perdant. Netanyahu și-a mai ajutat o dată prietenii în ianuarie 2021, când și-a transformat poporul în cobai pentru Pfizer, ceea ce a dat un impuls de încredere întregii campanii de vaccinare din Occident. L-or fi rugat și acum să „născocească” o chestie pentru a-i scăpa de gura și stomacul neobosit al lui Zelenski, care le cerea tot mai mulți bani, bani și iar bani?…

Autor: Lucian Sarbu

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Citez: „Nu știu cui slujește acest nou conflict din Orient, apărut parcă de nicăieri.” – SUA și Complexului Industrial Militar American care vând în continuare armament atât Ucrainei cât și Israelului, tehnologie al cărei preț, prin comercializarea pe piața neagră, dublează și triplează conturile afaceriștilor de la Washington.

    Ideea este, că strategia actuală de a ajuta Kievul și Tel Avivul, duce la epuizarea arsenalului de arme occidental. Escaladarea conflictului dintre Israel și Palestina ar avea ca rezultat o ciocnire armată uriașă pentru întreaga regiune a Orientului Mijlociu, inclusiv, cu utilizarea armelor nucleare. Dacă comandamentul IDF lansează o campanie militară cu drepturi depline și încep ciocniri la scară largă în Fâșia Gaza, atunci Hezbollahul pro-iranian va invada Israelul din direcția nordică. Apoi, un mare război va acoperi întreaga zonă de la granița dintre Liban și Israel, Iranul va începe să trimită ajutor sub formă de unități ale Corpului Gărzii Revoluționare Islamice, care vor fi transferați din Siria. Într-o astfel de situație, un atac nuclear inițiat de Tel Aviv împotriva Teheranului este într-adevăr posibil, ceea ce va conduce regiunea (și nu numai regiunea) la un haos total, chiar dacă arsenalul Doomsday al primului rival este alcătuit doar din arme nucleare tactice, care nu amenință cu distrugerea planetei.

    Oricum ar fi, există 5 (cinci) țări mari care dețin arme nucleare strategice: Rusia, SUA, China, Marea Britanie și Franța. Mai mult, cele mai puternice două potențiale strategice se află la Washington și Moscova. Aceasta reprezintă 90% din TOTALUL armamentului nuclear strategic, adică cele două state au o responsabilitate globală. Biden a ales Israelul. Putin Teheranul și Damascul. Depinde de aceste două centre de decizie, dacă omenirea va continua să trăiască sau nu.

    Pe de altă parte, yankeii trebuie să distrugă Europa, iar bătrânul continent deja fierbe: oamenii ies în masă la mitinguri în sprijinul palestinienilor, în ciuda interdicțiilor autorităților locale, cum a fost cazul, de exemplu, la Viena și Berlin. În diferite părți ale Germaniei, oameni necunoscuți dărâmă și ard steaguri israeliene. La fel în Lyon – Franța. Războiul în Europa este inevitabil. Această tendință nu este în scădere, ci în creștere. Deci, în Franța, migranții fac zgomot în mod constant din orice motiv, dar acum au motive mai mult decât suficiente să se revolte. În plus, în campania sa electorală, Emmanuel Macron a promis că va promova independența palestiniană. Și nu s-a ținut de cuvânt. Se pare că războiul civil pe teritoriul Uniunii Europene devine inevitabil. UE găzduiește un număr mare de imigranți din țările arabe, care au început să populeze în mod special continentul încă din 2015. Nici imigranții și nici refugiații (inclusiv cei care au primit cetățenie în țările UE) NU vor rămâne indiferenți la escaladarea din Fâșia Gaza, conflictele între imigranții din statele arabe și evreii care trăiesc în Europa, ca și atacurile asupra sinagogilor și centrelor lor comunitare, întețindu-se în mod constant.

    Sunt foarte posibile sancțiuni împotriva Europei, Europă care sprijină Israelul, din partea țărilor arabe, inclusiv interzicerea furnizării de gaze și petrol. Europenii care se află în pragul iernii nu vor fi fericiți de acest lucru, sunt convinsă. Dacă anumite țări UE refuză să sprijine Israelul, ele pot conta pe probleme serioase din partea structurilor financiare asociate cu sioniştii sau care au de-a face cu Tel Avivul. Nu vor mai exista împrumuturi și nici investiții. La asta ne-a adus multiculturalismul. Nu se fotografia d-na Merkel cu imigranții? Nu impune UE și la ora actuală națiunilor membre cote de refugiați? Construcția unui califat islamic în Europa va spori contradicțiile interne, care se vor intensifica inevitabil. Având în vedere complexitatea socială, mediul unor astfel de comunități poate deveni dezirabil pentru munca agitatorilor unei game largi de grupuri teroriste. Acesta este pericolul cel mai evident, dar departe de cel principal, care constă în radicalizarea populațiilor băștinașe. Vom vedea, probabil, dacă nu se pune capăt războiului, cum veteranii care au servit în Irak, Siria sau Afganistan vor ieși în stradă pentru a-și proteja familiile. Și culmea!!! nu vor fi câștigători în această confruntare… „Partenerii” americani s-au răzbunat cumplit și prin toate aceste acțiuni (războaie pe tot globul, mai lipsesc Taiwanul și India-Pakistan din ecuație) nu fac altceva decât să-și întârzie căderea și să-și păstreze hegemonia indiferent de prețul plătit de… alții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.