Am ajuns să nu mai valorăm nici măcar cât o aplicație de telefon

0

Romania baniÎntoarcerea. Drumul către iobăgie pavat cu grijă și intenții „bune”

Tu ești un om cinstit. Te trezești dimineața, îți bei cafeaua, te îmbraci frumos și pleci la serviciu. O zi, două, trei, o lună, un an, toată viața.

Pentru munca prestată ești remunerat cu un salariu. Peste 40% din banii obținuți din truda ta se duc la Stat sub formă de impozit.

Cu suma rămasă, impozitată deja de stat, mergi și plătești diverse: produse alimentare, electrocasnice, îmbrăcăminte, combustibil auto, facturi întreținere etc. Majoritatea acestora conținând TVA ori alte taxe. Depinde de fiecare în parte. Bani care ajung din nou la Stat.

Tot din salariul respectiv pui bani „la saltea” (dacă poți) și îți cumperi un autoturism, un teren sau o casă. Plătești impozit la achiziție. După ce devii proprietarul lor, plătești impozit că le deții. Bani care merg tot la Stat. Dacă te hotărăști să le vinzi, plătești iarăși impozit la Stat.

Dacă te apuci să calculezi toate sumele pe care le dai Statului, ajungi să te întrebi: Eu pentru cine muncesc?

Trecem peste impozitare, cu toate că se exagerează și Statul pare a fi un cămătar lacom care te lasă să exiști doar dacă contribui așa cum spune el.

Știm cu toții că Statul fără taxe nu poate funcționa, dar știm și că din banii aceștia se cuvine să facă ceva. Nu se vede nimic!

Banii pe care tu îi plătești sub formă de impozit Statului se pare că nu îi ajung și se împrumută în numele tău. Am ajuns deja la 160 miliarde de dolari. Chiar și cu acești bani împrumutați, tot nu se vede nimic!

Dacă în anii ’80, perioadă în care în interiorul granițelor țării noastre chiar erau peste 23 milioane de locuitori, cu producție proprie (așa cum era ea), suferind de frig și foame, că se cerea să exportăm tot, abia am reușit să achităm datoria de 11 miliarde de dolari. Acum de unde vom plăti noi 160?

Vă spun eu de unde. Își vinde unul ca Țuki 20-30 de procente din Facebook și ne cumpără cu totul. Fără producție și doar împrumutându-ne, am ajuns să nu mai valorăm nici măcar cât o aplicație de telefon.

Autor: Daniel Polifrone

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.