O jumătate de milion

1

Mai mulți decât au pierdut americanii în tot războiul doi mondial în Pacific și în Europa (patru sute și ceva de mii), mai mulți decât au pierdut englezii în șase ani de război împotriva Germaniei naziste.

O jumătate de milion de cadavre* și încă odată pe atât schilodiți, rămași pe drumuri cu răni care nu se mai pot vindeca.

Asta la o populație puțin mai mare decât a României (cam la 25 de milioane). Într-un an și jumătate Ucraina a șters de pe fața pământului o generație ca să fie pe placul stăpânilor din Vest.

Nu veniți cu vorbe și „argumente” că alții ar fi pornit războiul. Acest măcel a avut loc pe pământuri locuite de ruși pe care ucrainenii au vrut să le „elibereze” pentru a face loc marilor companii de investiții ale noilor stăpâni. Că România a fost și este părtașe la acest măcel nu-i face cinste, dar nu despre asta e vorba acum.

Ca și în cazul presupusei pandemii și mult lăudatului pseudovaccin, presa, „organele democrației”, școala și politica au pus liberatatea și iubirea aproapelui la colț, lăsându-le la îndemâna oricui plătea. Și ele s-au pus în genunchi, au prestat la cel mai tare (aparent) și la noi în țară și în toată fosta parte a lumii care se bătea cu pumnii în piept că e lumea tuturor luminilor spirituale, a bogăților, a cinstei, moralei și onoarei.

Nu dau vina pe nimeni… scriu niște cifre ADEVĂRATE pe care voi singuri le puteți apoi pune în tolba vinovățiilor sau a rușinii de a greși fără vină.

NATO a șters pe jos cu o țară întreagă fără să clipească, știind din prima clipă că nu te poți pune cu cele mai tari puteri economice, militare și demografice ale lumii.

De ce? Pentru cine? Pentru niște bani care în curând nu vor mai avea nici o valoare** pentru că a durat aproape un an (NUMAI UN AN) ca lumea să descoperer că dolarul nu-i decât o hârtie și nimic mai mult, că minciuna nu poate să construiască arme și nici să îndemne bietele suflete să se arunce de pe stânci pentru bunăstarea câtorva îmbuibați.

Câte cărți credeți că vor scrie vesticii despre acești ani și aceste fapte?

(pun mâna în foc că de aici pe undeva în fundul stepei deja un Pasternak sau un mic Esenin au deja în sertar cuvinte fără uitare, un Prokofiev anonim umple portativele și alt Tarkovski se pregătește să așeze actorii în fața obiectivului) Este ceea ce rămâne după oameni. Ei și nu alții vor lăsa pagini nemuritoare fără să se gândească la glorie, pentru că așa simte slavul din ei.

Și oare câți tineri vor mai trebui să se alăture acesti jumătăți de milion până când hidoasele lăcomii care nu pot trăi fără sângele naivilor să se potolească? Câți oameni vor mai trebui să sângereze în tăcere (mame, soții, copii) secați de speranță și viitor pentru că unii au crezut că pot să dea lovitura săpând o groapă în care acum se împing unii pe alții?

Dumnezeu să ierte că în micimea mea nu mai sunt în stare decât să mă revolt.

*numite tehnic k.i.a (kill in action) ca să se ascundă mirosul crimei premeditate)

** dedolarizarea vine și nu se lasă oprită de nimeni și de nimic

Autor: Dan Stoica

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

  1. Putin dupa ce a fost numit Presedintele Ucrainei, Zelenski ( evreu rus, nu este ucrainean) a declarat, public, ca vroia sa stabileasca ” Marele Israel” in Ucraina. Putin dupa cea, au aparut niste istorici evrei care au informat ca, de fapt, evreii nu vin din Palestina, ci din Ucraina.
    In 22 julie 2022, Zelenski a scos o Lege chemata ” Lege Despre popoarele autoctone din Ucraina”. Dupa Legea Zelenski, in Ucraina pot sa aiba drepturi pline numai acei ucrainieni care sint de origina scandinava.
    Dupa cea, s-a a pornit razboiul intre Rusia si Ucraina. Cu razboiul au avut loc: emigrarea masiva (fuga) a ucrainienilor ( peste 6 milioane au plecat) si moartea de peste 500.000 de ei .
    Intrebarea e: toate aceste fapte, au legatura cu aspiratia lui Zelenski, precum si a lui Netanyahu, de a stabili ” Marele Israel in Ucraina?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.