Războiul e o fraudă: Statul profund se folosește de propagandă, politicieni și media pentru a menține furia și ura care aduc profituri

1

Soldati pe dolari„Războiul este o fraudă și așa vor fi mereu. Statul profund se folosește de puterea propagandei, de politicieni de toate orientările, de conglomeratele media, de Wall Street pentru a menține furia, nemulțumirea și ura care aduc profituri”

Regulile pe care s-a bazat control armamentului în timpul și după Războiul Rece s-au prăbușit.

În 2002, administrația George W. Bush a retras Statele Unite din Tratatul Rachetelor Antibalistice (ABM), semnat împreună cu URSS în 1972.

În 2019, Statele Unite au decis să suspende aplicarea Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare, pentru interzicerea rachetelor cu raza medie și mică de acțiune, semnat în 1987, iar Moscova a luat imediat aceeași decizie.

În 2023, Rusia a anunțat că își suspendă participarea la Noul START, tratatul pentru reducerea la jumătate a armelor strategice ofensive, semnat în 2009, urmașul tratatului START semnat de SUA și URSS în 1991 și al tratatelor SALT 1 și SALT 2, din anii 1970.

În 2020, respectiv 2021, SUA și Rusia s-au retras din Tratatul Cer Deschis (pentru supravegherea aeriană a teritoriul participanților), semnat în 1992.

În 2015, Rusia s-a retras din Tratatul Forțelor Convenționale din Europa.

În 2023 a venit sfârșitul Tratatului pentru Interzicerea Testelor Nucleare, semnat în 1996 și la care au aderat aproape toate statele lumii. SUA nu l-au ratificat până acum, însă s-au supus interdicției de a testa arme nucleare. Vladimir Putin a sugerat că Rusia ar putea relua testele nucleare, iar Duma de Stat a retras ratificarea tratatului.

Pe 12 octombrie 2023, Comisia pentru Postura Strategică a SUA (comisie a Congresului formată din reprezentanți ai ambelor partide) a publicat un raport care arată că Washingtonul trebuie să se pregătească pentru posibile războaie simultane cu Rusia și China. Pentru aceasta, SUA trebuie să-și extindă forțele convenționale, să-și întărească alianțele și să-și îmbunătățească programul de modernizare a arsenalului nuclear.

„SUA și aliații trebuie să fie pregătiți să descurajeze și să învingă simultan ambii adversari”, arată raportul comisiei. „Ordinea internațională condusă de SUA și valorile pe care le susține sunt supuse riscului venit din partea regimurilor autoritare chinez și rus”.

Unul dintre autorii raportului a declarat că Washingtonul se teme că între Rusia si China va exista o coordonare la nivel strategic și militar, motiv pentru care a fost luată în calcul varianta unui război pe două fronturi.

Raportul mai arată că amenințarea Rusiei și a Chinei va deveni acută în intervalul 2027-2035, motiv pentru care deciziile privind pregătirea trebuie luate acum. Programul pentru modernizarea armelor nucleare americane, care a început în 2010, este estimat la circa 400 de miliarde de dolari, până în 2046. Alte recomandări ale raportului sunt desfășurarea mai multor arme nucleare în Asia și Europa, dezvoltarea unor planuri pentru desfășurarea unei părți sau a întregii rezerve de arme nucleare americane, fabricarea bombardierelor invizibile B-21 și fabricarea mai multor submarine din clasa Columbia decât a fost stabilit până acum.

Raportul, care corespunde obiectivelor complexului militaro-industraial din SUA, contrazice poziția președintelui Biden, conform căruia actualul arsenal nuclear american este suficient pentru a descuraja forțele combinate ale Rusiei și Chinei. Analizele neoconservatoare publicate imediat după invazia rusă în Ucraina, arătau că pot învinge Rusia și China simultan – „SUA pot merge în timp ce mestecă gumă” suna figura de stil.

„Războiul este o fraudă” scria, în anii 1930, generalul american Smedley Butler (care luptat în războiul din Filipine, în America Centrală, în Revoluția mexicană). Atunci când războaiele în desfășurare dau semne că se apropie de final, trebuie inventate alte conflicte care să mențină fluxurile de miliarde de dolari.

„După ce a pompat 160 de miliarde de dolari pentru actorul Zelenski, în încercarea futilă de a epuiza Rusia și pe Putin, acum se pregătesc să arunce prosopul peste eșecul de acolo și să se îndrepte spre următorul. Firește, ei nu îl consideră un eșec, câtă vreme comercianții lor de arme și finanțiștii de pe Wall Street și-au astâmpărat foamea de profit.

Ce coincidență că, exact când Ucraina pare să piardă, cea mai militarizată țară din lume, cu cele mai mari mecanisme de supraveghere din istorie, a fost surprinsă de un atac al câtorva musulmani din lumea a treia, cu camionete, parapante și rachete improvizate. Se pare că acest episod a fost o producție teatrală coordonată, cu civili nevinovați drept carne de tun, pentru a genera mânie și ură. Nevinovații mor, în timp ce creatorii haosului profită”, scrie Jim Quinn, pe blocul The Burning Platform.

„Războiul nu trebuie să fie câștigat, el trebuie doar să fie continuu. Societatea ierarhică este posibila doar în sărăcie și ignoranță. În principiu, efortul de război este planificat mereu pentru a menține societatea la limita înfometării” – George Orwell, «1984».

„Nimeni nu va câștiga războiul acesta dintre Israel și Hamas, pentru simplul motiv că este un război ce nu trebuie câștigat de nimeni. Biden trimite deja prima tranșă de 8 miliarde de dolari pentru Israel, pe lângă miliardele pe care le-a oferit până acum, miliarde pe care le-au folosit pentru a-i mitui se politicienii americani astfel încât aceștia să aprobe și mai mulți bani.

Nimeni nu a câștigat războiul din Siria. Nimeni nu a câștigat războiul din Libia. Nu va fi permisă încheierea războiului din Ucraina. Irakul și Afganistanul au fost puse doar în așteptare pentru moment, până când butoaiele acestea cu pulbere vor fi aprinse din nou.

Războiul este o fraudă și așa vor fi mereu. Statul profund se folosește de puterea propagandei, de politicieni de toate orientările, de conglomeratele media, de Wall Street pentru a menține furia, nemulțumirea și ura care aduc profituri. Masele sunt manipulate pentru a susține aceste războaie prin tehnici sofisticate care apelează la emoțiile lor, la sentimente, știind că masele au fost prostite vreme de decenii prim îndoctrinarea mascată sub forma educației.

Și iată că acum lorzii războiului pornesc un nou conflict. Va urma probabil o operațiune sub drapel fals menită să ne sporească ura față de Iran. Complexul militaro-industrial și una dintre portavocile lui – senatorul Lindsey Graham – abia așteaptă. Imediat ce rachetele vor începe să zboare deasupra Orientului Mijlociu, lumea va fi obligată să aleagă o tabără, iar atunci se va dezlănțui iadul”.

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

1 COMENTARIU

 1. Dintotdeauna, războaiele au fost o fraudă! Dacă n-ar exista comerțul cu moartea, cui ar mai vinde armamentul? La fel ca toate aventurile dezastruoase ale SUA de peste ocean, clasei politice americane îi ia mult timp pentru a găsi luptele pe hartă, indiferent de câți omoară, transformând lumea într-un cimitir uriaș. Mulți s-au lămurit (dacă nu, nici timp nu vor mai avea s-o facă) de faptul că Ucraina a fost preluată de Occident, că alegerile sale au fost răsturnate și anulate, că liderii săi au fost îndepărtați, iar serviciile sale armate extinse – toate acestea petrecându-se cu scopul de a fi folosite ca berbec împotriva rușilor, Washingtonul încercând să priveze Rusia să ajungă putere regională.

  Pe de altă parte, actualul conflict din Gaza ilustrează perfect modul în care guvernul Statelor Unite se bazează pe corupție, cu lobby-urile evreiești capabile să cumpere fiecare politician care contează, pentru a-i oferi detestabilului Benjamin Netanyahu carte albă atât în ​​ceea ce privește permisiunea gratuită pentru comiterea crimelor de război, cât și acces nelimitat la Trezoreria SUA și la conținutul arsenalelor militare.

  „Războiul împotriva terorismului” atât de vehiculat de yankei este un război de cucerire. Reprezintă doctrina forțelor armate americane, adânc înrădăcinată, deoarece oferă o „cauza justă” pentru conflicte armate. Este forța motrice din spatele trupelor, folosită pentru a oferi legitimitate bombardamentelor și pentru îmbogățirea elitelor. Globalizarea constituie marșul final către „Noua Ordine Mondială”, dominată de Wall Street și complexul militar-industrial din SUA.

  Data de 11 septembrie 2001 a oferit o justificare pentru purtarea unui război fără frontiere.
  Agenda Washingtonului constă în extinderea granițelor Imperiului American pentru a facilita controlul corporativ complet al SUA, instalând în același timp în America instituțiile statului de securitate internă.

  „Adevărul interzis” înseamnă că guvernele occidentale, Marea Britanie, Franța, NATO și Israel conduse de SUA, în timp ce proclamau „războiul global împotriva terorismului” ofereau sprijin constant și ascuns acelorași entități teroriste, care fac obiectul „războaielor umanitare” și „operațiunilor de combatere a terorismului”. CĂUTAREA PROFITULUI se arată a fi FORȚA PRIMORDIALĂ.

  William Shakespeare i-ar descrie perfect pe arhitecții Noii Ordini Mondiale cu fraza-i atât de caracteristică: „Iadul este gol și toți diavolii sunt aici”.

  Sarcina umanității ar trebui să fie trimiterea diavolilor, a celor care merg pe principul „apărării” democrației cu arma mortală, a acelei națiuni care „iubește războiul cel mai mult din toată istoria lumii” – să-l citez pe Jimmy Carter – acolo unde le este locul. În cele din urmă, ceea ce contează într-o LUME NORMALĂ este conviețuirea pașnică a popoarelor, națiunilor și societăților; și un echilibru în creștere al bunăstării în întreaga lume, deoarece dacă se bazează pe adevăr, Puterea Poporului este imbatabilă. Deocamdată, nu sunt doritori, dat fiind că cetățenii lumii sunt ținuți într-o permanentă frică, într-o permanentă cenzură, într-un permanent „întuneric”, expuși economiei dolarului înarmat de SUA. Marele eveniment al trezirii umanității nu mai poate întârzia fără consecințe. Dacă nu pricepem că depinde DE FIECARE DINTRE NOI, atunci suntem sortiți dezastrului și pieirii ca specie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.