Românii nu sunt o națiune, ci un mod de viață

0

După ce ne arata mai zilele trecute, pe hartă, teritoriile Ucrainei care ni se cuvin, acum câinele lui Putin latră următorul mesaj: „românii nu sunt o națiune, ci un mod de viață”.

Păi compliment mai mare era greu să ne facă cineva! După Țuțea, care spunea că a fi român este o meserie, iată că Medvedev face, fără să vrea, o punere în dezbatere a unei dimensiuni a românității care transcende cadrul strâmt al „națiunii” și trimite la cel metafizic, mult mai exact și mai cuprinzător. Pentru că românii sunt un mod de viață în care până și mămăliga rotundă aburindă, tăiată cu ața, are conotații sacre. Românii, spre deosebire de alții, creștinați prin ucaz, sunt un popor plămădit creștin, și asta se simte în toată raportarea noastră la lume și viață.

Românul are o Patrie Cerească (Împărăția lui Dumnezeu, ce va fi la final restaurată pe Pământ) și un model istoric (cel romeic/bizantin, preluat de marii noștri voievozi) care-i dau mult mai multă anvergură decât cea circumscrisă de acest construct politic de secol XIX, denumit „națiune”.

Cât despre Tezaur, mai discutăm cu altă ocazie.

Autor: Iulian Capsali

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.