Un scriitor woke a întrebat indignat la filmul «Shogun»: „Unde sunt oamenii negri?”. Răspuns a venit prompt

4

Un scriitor de pe platforma de stânga «Medium» a fost ridiculizat pentru că a scris un articol în care s-a plâns de lipsa actorilor de culoare într-o serie TV despre războinicii samurai din Japonia anului 1600, potrivit zerohedge.ro.

Seria, produsă de FX, este o ecranizare nouă a popularului serial Shōgun din 1980, în care nu a apărut niciun actor de culoare.

Pentru că este vorba despre Japonia antică.

Pe site-ul canalului se menționează: „Serialul ‹Shōgun› de pe FX, bazat pe cel mai bine vândut roman al lui James Clavell, are loc în Japonia anului 1600, în zorii unui război civil care marchează un secol. Lordul Yoshii Toranaga (Hiroyuki Sanada) se luptă pentru viața sa în timp ce dușmanii săi din Consiliul Regenților se unesc împotriva lui, când o misterioasă navă europeană este găsită părăsită într-un sat de pescari din apropiere”.

Există și oameni europeni în serie, pentru că europenii călătoreau în Japonia cu corăbii la acea vreme.

Japonezi și europeni, dar nu și negri? Scriitorul woke de pe «Medium» William Spivey nu poate suporta asta.

El a scris: „Personajele albe care apar în primele episoade reprezentând Portugalia, Spania, Anglia și Olanda cu greu ar putea fi considerate eroice. Cu toate acestea, personajul John Blackthorne, acum interpretat de Cosmo Jarvis, este deja o figură esențială și va fi un erou, alături de câteva personaje japoneze”.

„Îmi pun acum întrebarea pe care, în mod naiv, nu am pus-o în 1980. Unde sunt oamenii negri?”, a adăugat el.

ÎN AFRICA!, acesta este răspunsul scurt. Însă Spivey merge și mai departe. El spune că au existat oameni de culoare în Japonia în 1600 și că unii dintre ei erau războinici samurai.

„Nu întreb asta din dorința de a vedea o reprezentare a acestora dacă nu este corectă din punct de vedere istoric. Mă întreb pentru că în Japonia au fost oameni de culoare în 1600 și înainte, deși Japonia ar putea învăța Florida câte ceva despre rescrierea istoriei”, a scris el.

Spivey a continuat: „Conform mai multor surse, unul dintre primii shoguni din viața reală, Sakanoue no Tamuramaro (758–811), era negru, deși e un lucru negat de alții. Există un consens că nu era japonez pur și este adesea considerat descendent din Ainu, indigenii cu pielea mai închisă din nordul Japoniei, care au fost supuși asimilării și colonizării forțate”.

Nemulțumit de această afirmație neverificabilă și inexactă, el a inventat un proverb „japonez”, care ar spune că „Pentru ca un samurai să fie curajos, trebuie să aibă puțin sânge NEGRU”.

Observați scrierea cu majusculă de către Spivey a cuvântului „negru”. Acest proverb, de chiar există, și probabil că nu există, nu se referă la oamenii de culoare, la sânge de negru, ci mai degrabă la un tip dur de om.

Mai mulți utilizatori au reacționat, printre care și oameni de culoare, subliniind că afirmația scriitorului este o inepție și încă un exemplu de efort woke de a înnegri istoria prin afirmații fără temei despre oameni de culoare britanici, romani, vânători-culegători din mezolitic și așa mai departe.

Preluare: activenews.ro / Autor: Iustina Filimon

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

4 COMENTARII

  1. Buna ziua! Vreau sa comentez articolul despre ridiculizarea scriitorului de pe platforma „Medium”, William Spivey, pentru ca a scris despre lipsa actorilor de culoare in seria TV despre razboinicii samurai din Japonia anului 1600. Este trist ca, in plin secol al XXI-lea, exista inca oameni care se opun diversitatii si reprezentarii corecte a istoriei. Este important sa recunoastem ca si in Japonia antica existau oameni de culoare si sa nu incercam sa negam aceasta realitate. Scriitorul William Spivey face o remarca relevanta despre absenta reprezentarii corecte a istoriei si ma intreb de ce acest lucru ar trebui sa fie considerat ridicol. Nu este vorba despre a inventa istoria, ci despre a o intelege si a o prezenta asa cum a fost in realitate. Este important sa ne educam si sa ne deschidem mintile la diversitatea lumii in care traim. Respect pentru William Spivey pentru curajul sau de a ridica aceasta problema si sper ca acest lucru va duce la o mai buna reprezentare a diversitatii si a istoriei corecte in productiile media.

    • Trist este ca nu exista nici o dovada a existentei persoanelor de culoare in Japonia medievala.

      Totusi, va invit politicos sa impartasiti cu noi ce aveti – cu siguranta ADN-ul a ramas in genomul japonez.

  2. Spivey e un activist penibil, care vad ca foloseste tactici de politruc comunist. Minte cu nerusinare si foloseste limbaj de lemn, incearcand sa prosteasca lumea, sa mimeze legimitate pentru aberatiile pe care le sustine. Cateva remarce, ca sa exemplific: nu exista „surse” cum ca Sakanoue no Tamuramaro ar fi fost negru. Nu e niciun „consens” ca n-at fi fost indigen, parerile sunt cam 50/50, si oricum, cei care zic ca nu era nativ, avanseaza teorii ca ar fi fost chinez sau coreean, nu negru. De asemenea, minoritatea Ainu nu sunt in niciun caz „inchisi la culoare”. Las aici.un link catre fotografia unui militant pentru drepturile lor, cactrageti propriile concluzii: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Ainu_people?searchToken=d8pdc57eorlyr18pklqn8okwb#/media/File%3ATatsujiro_kuzuno.JPG

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.