Filmul «The World As It Was» (Lumea așa cum a fost) – care vă va spune multe despre anii 1950 și despre viața de astăzi în SUA, în timp ce dezvăluie ideea că nostalgia pentru acel deceniu mefitic este în regulă, pentru că era o vreme. când „democrația” tindea spre totalitarism.
Făcând acest lucru, a fost semănat fructul amar care ne otrăvește astăzi. Fără a înțelege efectele de lungă durată ale acelor ani, este imposibil să înțelegem cele mai profunde dimensiuni ale coșmarului nostru actual.
Primul capitol al seriei documentare, «Four Died Tryng» (Patru au murit încercând)[1], regizat de John Kirby și produs de Libby Handros, subtitrat corespunzător: „Pentru a vedea unde suntem, uitați-vă unde am fost”, face acest lucru genial.
Seria a început în urmă cu patru luni cu «The Prologue»[2] în care sunt explorate viețile, importanța și asasinatele lui John F. Kennedy, Malcolm X, Martin Luther King, Jr. și Robert F. Kennedy ;
Cum guvernul și mass-media au îngropat adevărul despre cine i-a asasinat și de ce; și de ce contează astăzi.
Sezonul unu se va desfășura în anul următor, cu capitole care acoperă viețile și asasinatele lor în detaliu. Sezonul doi va fi dedicat mușalizărilor guvernamentale și mass-media, investigațiilor cetățenilor și agențiilor de informații și operațiunilor de control mental ale purtătorilor lor de presă care vizează poporul american care continuă și astăzi.
Primul capitol – «Lumea așa cum a fost» – este despre anii 1950, ascensiunea Războiului Rece cu propaganda sa, macartismul, dezvoltarea complexului militar-industrial, CIA, momeala roșie, trădările, listele negre, abrogarea a drepturilor civile, a cenzurii și a fricii mereu prezente de război nuclear și de promovarea adăposturilor anti-accidente care au pregătit scena pentru câmpurile de crimă din anii 1960 și mașinațiunile nemiloase ale CIA.
S-ar putea spune că anii ’50 a fost montat fundamentul fricii pe care s-au construit ororile anilor ’60 și că acum culegem florile răului care au răsărit oriunde ne uităm, deoarece relele acelor decenii nu au fost niciodată abordate în mod adecvat.
Filmul se deschide cu președintele Eisenhower rostind celebrul său discurs de adio, avertizând despre puterea în creștere a complexului militar-industrial.
Este un discurs scurt și puternic, care nu ascunde nici o fărâmă de ipocrizie, deoarece nu trebuie să fi fost Eisenhower cel care a prezidat timp de opt ani din 1953-1961, pe măsură ce acest complex a crescut și a crescut și a turnat două miliarde de dolari în armeament și ajutoare și o mie de militari. consilieri ai dictatorului vietnamez nemilos și corupt Ngô Dinh Diêm, spunând în același timp că este „un exemplu pentru oamenii de pretutindeni care urăsc tirania și iubesc libertatea”.
Discursul lui, deși încă actual, îmi amintește de toți cei care își petrec cariera liniștiți ca șoarecii de la biserică, în timp ce războaiele și asasinatele se desfășoară numai pentru a-și găsi vocile în opoziție, odată ce se pensionează și își încasează pensiile.
[1] https://www.fourdiedtrying.com/
Sursa – https://www.globalresearch.ca/world-as-it-was-masterly-documentary-film/5853125 – 26 martie 2024
Preluare: art-emis.ro / Autor: Edward Curtin, Sociolog S.U.A
Acum câțiva ani am găsit acest discurs a președintelui Eisenhower. De la olimpiada de la Soci, și chiar mai înainte, când Obama și alți câțiva lideri occidentali au boicotat jocurile olimpice am urmărit cu atenție politicile împotriva rușilor și mai ales a lui Putin. Acesta pusese piciorul pentru a opri dezastrul economic din timpul lui Elțân și scurgerile spre Occident. DE atunci am fost foarte atent la tot atacul asupra lui Putin. Era o interferență grosolană în treburile acestui stat. Dar cine să le-o spună? Am urmărit ”revoluția portocalie” și lovitura de stat când Lukașenco a fost dat jos. Lucasenko era alesul legal al ucrainienilor și mai avea câteva luni până la alegeri. America nu a mai avut răbdare. Atunci, când toate instituțiile mass media din România îl atacau pe Putin eu am scris un ESEU de cca 70 pagini pe care am vrut să-l public. Am primit doar șuturi. Tot șuturi am primit și de la prietenii și cunoștințele care nu înțelegeau nimic din ce se întâmpla. Primul care a spus adevărul, după ceva ani, a fost analista Alina Mungiu. Ușor ușor ”analiștii” români au început sa prindă curaj. Astăzi am intrat în contact cu Anonimus și am găsit informații despre un documentar ”Lumea așa cum a fost”. M-am străduit să găsesc acest documentar dar am eșuat. Deci va rog daca se poate să ma ajutati să intru in posesia documentarului. Despre un sprijin economic nu pot. Sunt pensionar de 83 ani și aștept ……. ce să mai aștept??? O zi buna sa aveți.
Bună ziua!
Deocamdată filmul, în seriile sale, poate fi vizionat doar contracost pe anumite siteuri. Trebuie să mai aveți răbdare și îl veți putea vedea. Poate chiar pe acest site.
O zi bună!
Mulțumesc dar nu mai am timp sa am răbdare. Fiecare zi este o binecuvântare. De aceea varianta ”contracost” o iau în calcul și vă rog să-mi dați informațiile pentru a întra în siteul ce deține aceste seriale.
Am început sa lucrez la un eseu și orice informație mă poate ajuta. Gh. Cucoș
Urmăresc cu nerăbdare să pot viziona filmul. Ce informații mai dețineți?