Ceea ce ni se întâmplă acum este rezultatul imitării servile a unor modele

0

Cred că am fi evitat, ca națiune, dar și ca indivizi, multe tragedii individuale și colective, dacă nu am fi fost atât de zeloși, și de lipsiți de minte, în imitarea modelelor oferite de stăpânii mai mult sau mai puțin vremelnici ai României. Așa a fost și cu legionarii, așa a fost și cu staliniștii, la începutul anilor 50, așa este și acum cu ”pro-occidentalii”. Să fiu cât se poate de clar: am susținut și susțin integrarea României atât în UE, cât și în NATO. Dar pe picior de egalitate cu ceilalți membri, și nu pe poziții de subordonare. România are interesele ei, sunt legitime, și trebuie susținute, plecând de la valorile și principiile fondatoare ale organizațiilor din care facem parte. Nu poți predica altora democrația din interiorul unor organizații totalitare. Nu te crede nici dracu!

Ceea ce ni se întâmplă acum este rezultatul imitării servile a unor modele politice, economice și sociale fără mare legătură cu realitățile țării. Dar pentru ”elite” e mai simplu să pupe în cur stăpânii, și astfel să fie lăsate în pace să fure sau să paraziteze statul. Stat pe care noii stăpâni îl mulg fără milă, iar slugile autohtone se ocupă să-i convingă pe păgubiți că jaful este spre binele lor.

Așa că „vânătarea de torționari” este pură ipocrizie. Dar și o greșeală de imagine. Pentru că vechii torționari nu fac decât să ne arate existența unora noi. Poate metodele s-or fi schimbat. Dar în esență consecințele existenței lor sunt aceleași. Știu și eu, poate mai medităm la astea.

Autor: Constantin Gheorghe

Susține Anonimus.roDacă te regăsești și crezi, sprijină activitatea Anonimus.ro și presa liberă și independentă! Nu suntem finanțați de partide sau companii, nu avem interese politice sau economice, ADEVĂRUL ESTE SINGURUL NOSTRU SCOP!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.