Robert Malone a susținut, pe 28 aprilie 2024, o conferință la București, conferință în care a vorbit despre mișcarea suveranistă, care ia amploare în Europa, precum și despre armele de război psihologic folosite de elitele globaliste, ahtiate să-și mențină controlul și puterea, într-o lume ce tinde să devină multipolară. S-a propus ca numele mișcării conservatoare din Europa să fie „Să facem Europa măreață din nou!”. ActiveNews.ro a oferit un rezumat tradus cu cele mai importante afirmații:
Globalismul înseamnă planificare centralizată. România înțelege ce înseamnă planificarea centralizată. Cei care au trăit în Uniunea Sovietică înțeleg ce înseamnă planificarea centralizată. Înțelegem răul reprezentat de planificarea centrală și care vine de la birocrați care vor să ne hotărască viitorul și să stabilească modul în care un stat național, o economie și un popor ar trebui să se conformeze schimbării [pe care ei o impun].
Globalizarea se bazează pe a sprijini agenda organizațiilor transnaționale, globaliste, în special a corporațiilor, în relațiile lor de cooperare cu marile organizații guvernamentale transnaționale. Această cooperare public-privat are un nume. Numele a fost dat de Benito Mussolini. Cunoaștem acest nume. Este fascism.
Nu suntem extrema dreapta. Suntem de centru-dreapta. Realitatea este că adversarii noștri au devenit extrema stângă, dar permitem presei și mass-mediei corporative să redefinească limbajul și să ne demonizeze ca fiind „extrema dreaptă”, dar adevărul este că ei sunt radicalii. Ei sunt extrema stângă. Trebuie să îi împiedicăm să ne confiște și să ne pervertească limba. Trebuie să o recuperăm. Limbajul determină gândirea. El determină modul în care ne structurem înțelegerea asupra lumii.
Principiul subsidiarității presupune descentralizare. Componenta supremă a unei lumi descentralizate adaptative este familia. Trebuie să promovăm familia ca nucleu și fundament al conceptului de subsidiaritate.
Folosirea fricii ca armă prin propagandă pentru a controla oamenii este un act lipsit de etică. Am asistat în mod repetat la modul cum academici, birocrați, guverne și organizații transnaționale au justificat că folosirea fricii ca armă este acceptabilă pentru a sluji binelui public general, așa cum îl definesc ei. În cazul crizei COVID, [au justificat acest lucru] pentru a sluji sănătății publice. Folosirea fricii ca armă este un act lipsit de etică și nu trebuie permis. Nu trebuie tolerat. Trebuie să-l denunțăm atunci când îl constatăm.
Rețelele sociale dezvoltate de SUA și îmbunătățite de comunitatea intelectuală din Marea Britanie au fost dezvoltate ca o armă de către aceste comunități de informații. Nu încape îndoială, rețelele de socializare așa cum le știm noi – Facebook, Twitter (cum era numit anterior) etc. – toate aceste instrumente de socializare sunt arme. Sunt arme de război psihologic. Au fost concepute ca arme. Au fost proiectate și desfășurate în Primăvara arabă ca arme utilizate în schimbarea de regimuri.
Șocul a venit atunci când Nigel Farage și grupul său au provocat Brexit-ul, iar acest șoc s-a intensificat când domnul Trump a devenit președinte și, dintr-o dată, comunitatea de informații a Statelor Unite, Departamentul de Stat și întreaga infrastructură pe care o controlează și prin care controlează Europa s-au trezit și au recunoscut că au o problemă. Această problemă se extinde acum, cuprinzând mișcarea populistă de aici, pe care o reprezentăm în calitate de conservatori de centru-dreapta.
Această provocare reprezintă acum o amenințare existențială pentru însăși NATO, deoarece, dacă Europa se trezește și își dă seama de pericolul tehno-totalitarismului impus de la Bruxelles, iar [țările] încep să-și afirme valoarea de state naționale independente, apare un risc perceput de Departamentul de Stat al SUA și de comunitatea de informații: riscul ca Uniunea Europeană să se dizolve. Dacă se va fragmenta, și NATO se va fragmenta, iar dacă NATO se va fragmenta, atunci establishmentul de politică externă al Statelor Unite va considera că se va afla într-un dezavantaj semnificativ într-o lume din ce în ce mai multilaterală [multipolară].
În consecință, este desfășurată de guverne tehnologia de război psihologic. Este o tehnologie care a fost dezvoltată pentru o luptă dincolo de granițele naționale. NATO o numește război hibrid, tehnologie de război psihologic. O tehnologie avansată este desfășurată de guverne și globaliști asupra cetățenilor obișnuiți, din cauza amenințării existențiale la care este supusă Uniunea Europeană, care riscă să se destrame, din cauza amenințării existențiale percepute de NATO și din necesitatea de a menține consensul prin controlul tuturor informațiilor într-o lume din ce în ce mai multilaterală.
Acest lucru este total neetic. Tehnologia de război psihologic, așa cum este în prezent implementată și dezvoltată, poate controla toate informațiile pe care le primiți, inclusiv ceea ce gândiți, simțiți și auziți. Aceasta este o încălcare a drepturilor omului.
Oamenii au dreptul de a accesa informații într-o democrație. Este un lucru fundamental pentru existența contractului social. Cum poate exista un contract social dacă cetățenilor statelor naționale nu li se permite accesul la informații pentru a lua decizii în cunoștință de cauză? Aici ne aflăm acum, iar această situație este justificată din cauza fricii de această criză existențială. Aceasta este o încălcare majoră a eticii umane. Nu respectăm capacitatea persoanelor de a acționa ca ființe independente.
Ce se întâmplă când informațiile sunt total controlate? România știe răspunsul. Fosta Uniune Sovietică știe răspunsul. Cei care au trăit sub Ceaușescu știu răspunsul. Cei care au trăit sub Salazar în Portugalia știu răspunsul.
Un lucru de care avem nevoie în acest moment este capacitatea de a inova și de a ne adapta. Așa ne eliberăm din capcana malthusiană. Toată această panică legată de încălzirea globală și de creșterea populației; despre aceasta e vorba. Iar contraargumentul la ideologia malthusiană este că oamenii se adaptează. Oamenii se pot schimba, oamenii pot face inovații. Ei nu pot face inovații dacă toate informațiile sunt controlate.
Statele și culturile care rezistă propagandei, cenzurii și fricii ca armă au un avantaj competitiv. Într-o lume multipolară, România nu trebuie să-și ceară scuze pentru că pledează pentru autonomie. Statele naționale europene independente nu trebuie să-și ceară scuze pentru că urmează propriul lor drum. Ele trebuie să facă asta pentru că le va oferi un avantaj competitiv.
Cea mai bună cale de a face lumea să se adapteze la schimbare este prin respectarea principiului subsidiarității.
Prin urmare, acționați fără teamă. Refuzați să fiți victime. Nu vă cereți scuze și luptați pentru viață, libertate și suveranitate. Alegeți viața, nu moartea!
Nigel Farage ne sfătuiește să găsim un nume pentru mișcarea noastră. În ceea ce mă privește, [cred că numele potrivit ar fi] „Să facem Europa din nou măreață”.